Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Brooke Greenberg: Το κορίτσι που δεν μεγαλώνει ποτέ..


Brooke Greenberg: Το κορίτσι που δεν μεγαλώνει ποτέ


H Brooke Greenberg, η τρίτη από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας Greenberg, είναι ένα κορίτσι που δεν μεγαλώνει ποτέ.
Από τον πρώτο χρόνο της ζωής της, μέχρι και σήμερα που είναι 19 ετών, η ανάπτυξη της Brooke έχει μείνει τόσο στάσιμη που μοιάζει με μωρό 6 1/2-7 μηνών! Το ύψος και το βάρος της παραμένουν σταθερά (76 εκατοστά και 7.3 κιλά αντίστοιχα), ενώ η αντίληψή της ταιριάζει σε αυτή ενός μωρού 9-12 μηνών.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Brooke Greenberg ίσως κρύβει ένα σπουδαίο μυστικό στο DNA της, που αν βρεθεί ίσως αλλάξει ριζικά όλα όσα ξέραμε για την αντιγήρανση και όχι μόνο. Σε ένα σχεδόν επιστημονικής φαντασίας επίπεδο, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν… αθάνατοι άνθρωποι, ενώ σε πιο ρεαλιστικό επίπεδο, το γονιδίωμά της θα μπορούσε να βοηθήσει σε νόσους, όπως το Alzheimer.
Ακόμα και σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το τι συμβαίνει στο σώμα της (η κατάστασή της χαρακτηρίζεται από τον όρο «Σύνδρομο Χ«). Η ζωή της μοιάζει με αυτή ενός κλασικού μωρού, μόνο που περιέχει πολλές επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία, αλλά και ειδική φροντίδα (η Brooke δεν μπορεί να τραφεί κανονικά, παρά μόνο από σωληνάκι, δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια, δεν μιλάει κτλ).
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή της και την οικογένειά της, το οποίο γυρίστηκε όταν η Brooke ήταν 16 ετών:


Η Brooke Greenberg έφυγε από τη ζωή την τον Οκτώβριου του 2013 σε ηλικία 20 ετών.

  eimaimama