Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Φοντάν σοκολάτας...

Φοντάν σοκολάτας



Υλικά:
  • 200 γρ. σοκολάτα πικρή ζαχαροπλαστικής (ή πικρή κουβερτούρα)
  • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο για να μην έχει σβολάκια)
  • 3 αυγά
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας ή με μια κουτάλα ή με ένα χτυπητήρι.

Στο τέλος ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα. Καλύπτετε το ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα μέσα.

Το ψήνετε για 20 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό ή κρύο. Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας!