Για τη μελιτζανοσαλάτα θα χρειαστούμε:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογο πόσο έντονη γεύση προτιμάτε
ένα ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, λάδι και ξύδι
( Αυτή η δοσολογία αντιστοιχεί σε περίπου 5 με 6 μερίδες. Αν θέλετε παραπάνω ποσότητα απλά αυξήστε τα υλικά)
Πλένουμε καλά τις
μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα κοτσάνια
τους με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια χαράζουμε την επιφάνεια τους και τις
ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα και ένα τέταρτο
Στη μια ώρα ελέγχουμε το
εσωτερικό τους με ένα μαχαίρι. Αν θέλουν περισσότερο ψήσιμο τις
αφήνουμε για ένα τέταρτο ή μισή ώρα, ανάλογα το φούρνο σας. Όταν ψηθούν
θα πρέπει να είναι κάπως έτσι
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το εξωτερικό τους περίβλημα για να μείνει μόνο το εσωτερικό
Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε και τα σποράκια από το εσωτερικό της μελιτζάνας
Αφού καθαρίσουμε όλες τις μελιτζάνες βάζουμε την ψίχα μέσα σε ένα μίξερ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι,το σκόρδο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ
Προσθέτουμε λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι.
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Tips
- Μπορείτε να αλλάξετε τις δοσολογίες των υλικών προκειμένου να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε (π.χ. περισσότερο λάδι ή σκόρδο, λιγότερο αλάτι κλπ)
- Προσοχή με την αναλογία του σκόρδου γιατί την επόμενη μέρα είναι πιο έντονη η γεύση του
- http://bakemesoftly.blogspot.gr/