Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αφρική: Η μεγαλύτερη σφαγή ζώων τα τελευταία 25 χρόνια.

 
Πάνω από 300 ελέφαντες και εκατοντάδες άλλα ζώα έχασαν τη ζωή τους, στο εθνικό πάρκο Χουάνγκε της Αφρικής, από
μολυσμένες με υδροκυάνιο λίμνες, σημειώνοντας το μαζικότερο συμβάν θανάτωσης στο νότιο τμήμα της Αφρικής τα τελευταία 25 χρόνια.
Η θλιβερή κατάσταση αποκαλύφθηκε από νόμιμους κυνηγούς της περιοχής δίνοντας στη δημοσιότητα αεροφωτογραφίες που απεικόνιζαν τεράστιες εκτάσεις να καλύπτονται από νεκρούς ελέφαντες, λιοντάρια, ύαινες και όρνεα.

«Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Στην αρχή νομίζαμε ότι τα ζώα είχαν πυροβοληθεί. Ήταν πάρα πολλά για να έχουν πεθάνει από δίψα ή από πείνα», δήλωσε ένας από τους κυνηγούς, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, στην Telegraph της Βρετανίας.

Η ομάδα αφού ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές, επέστρεψε στο σημείο με αυτοκίνητο διαπίστωσε ότι οι ελέφαντες δεν είχαν πυροβοληθεί και πως οι χαυλιόδοντες τους είχαν αφαιρεθεί.

Πιστεύεται ότι οι υπεύθυνοι για αυτή τη μαζική θανάτωση είναι λαθροκυνηγοί σε συνεργασία με χωρικούς των γύρω περιοχών δηλητηρίασαν τις λίμνες ώστε να πουλήσουν τους χαυλιόδοντες στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σημειώνεται πως η τιμή ανά ζεύγος στη μαύρη αγορά ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.

tvxs.gr