Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι!!

Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι


Μια εντυπωσιακή, αλλά εύκολη στην εκτέλεση και χαμηλού κόστους συνταγή, που θα δώσει μια ευχάριστη νότα τόσο στο καθημερινό μας τραπέζι όσο και αν την εκτελέσουμε ένα βράδυ, που έχουμε καλέσει φίλους για δείπνο. Ο συνδυασμός μελιού, λεμονιού και δεντρολίβανου, απογειώνει τόσο το κοτόπουλο όσο και τις ψητές μας πατάτες. Δοκιμάστε τη.


Συστατικά συνταγής

3 ζουμερά λεμόνια
50 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή 4 ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μισοφέγγαρα

Οδηγίες συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σ' ένα μικρό τηγάνι στίβουμε τα 2 λεμόνια και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Αυτό γίνεται μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να μοσχοβολήσει η κουζίνα μας από τα αρώματα.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σ' ένα ταψί μαζί με τις πατάτες.
Κόβουμε το τρίτο λεμόνι σε λωρίδες και το προσθέτουμε κι αυτό στο ταψί.
Ραντίζουμε με το μείγμα του μελιού και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά έως μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες γίνουν τραγανές.


Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά

Πηγή: Μέλι Μακεδονίας http://www.melimacedonias.gr/