Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

River Party 2013:Πάρτι με τους James στον Αλιάκμονα Kαστοριάς!!


Οι James θα δώσουν συναυλία την Πέμπτη 1η Αυγούστου
Οι James θα δώσουν συναυλία την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013

Τα τελευταία τρία χρόνια η διοργάνωση πέρασε στα χέρια ιδιωτών, καθώς ο δήμος δυσκολευόταν να βρει επιδοτήσεις και χορηγούς, και οι νέοι υπεύθυνοι της εταιρείας Live2 υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τους απαιτητικούς κατασκηνωτές με συναυλίες από το έντεχνο, το ροκ και το καλό ελληνικό τραγούδι.
Ετσι την Τετάρτη, πρώτη μέρα του River Party, θα εμφανιστούν οι Σ. Μάλαμας, Γ. Αγγελάκας, Γ. Χριστοδούλου, C. Roussos, ενώ την επόμενη μέρα (1/8), εκτός από τους James, θα δώσουν συναυλία οι Τζ. Πανούσης, Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος, Mikael Delta, Πάνος Μουζουράκης. Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, από τη σκηνή του φεστιβάλ θα περάσουν οι Μ. Φραγκούλης, Α. Πρωτοψάλτη, Γ. Χαρούλης, Μ. Φαφούτη, το Σάββατο 3 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσας, Μπ. Στόκας, Δ. Σταρόβας, Γ. Ζουγανέλης, Κ. Μαραβέγιας, Imam Baildi, Rous, ενώ την τελευταία μέρα, Κυριακή 4 Αυγούστου, οι Στ. Ρόκκος, Goin' Through the band, Μίκρο κ.ά.
Είναι τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του νεανικού κοινού που τα έξοδα καλύπτονται από τα εισιτήρια και την κατανάλωση που γίνεται μέσα στον χώρο της κατασκήνωσης, υπάρχουν ωστόσο και λίγοι χορηγοί.
Στο River Party, που ξεκινά την Τετάρτη 31 του μήνα, οι επισκέπτες κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ δίπλα στο ποτάμι...
Στο River Party, που ξεκινά την Τετάρτη 31 του μήνα, οι επισκέπτες κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ δίπλα στο ποτάμι...
Τα πρώτα 1.000 πενθήμερα εισιτήρια στις ειδικές τιμές των 40€ και 50€ εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα και οι διοργανωτές αποφάσισαν να παρατείνουν για 1.000 ακόμη την προπώληση εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 50€, ενώ τα ημερήσια κοστίζουν 15€ (31/7 και 4/8) και 20€ (1, 2, 3/8).
Πάρτι με τους James στον Αλιάκμονα
Η ιδέα για το River Party στο Νεστόριο, ένα γραφικό χωριό 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καστοριάς, ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια από μια ομάδα νέων του χωριού, που μαζί με παιδιά μεταναστών αποφάσισαν να στήσουν ένα φεστιβάλ δίπλα στο ποτάμι. Πήραν σκηνές,έφτιαξαν μια πρόχειρη εξέδρα στις όχθες του Αλιάκμονα, κάλεσαν κάποιους τραγουδιστές και το φεστιβάλ σημείωσε ανέλπιστη επιτυχία. Γρήγορα καθιερώθηκε και διαδόθηκε σε όλη τη χώρα, ενώ το φυσικό τοπίο, μοναδικής ομορφιάς, αποτελούσαν την καλύτερη διαφήμιση.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που θα δώσει συναυλία στις 3 Αυγούστου
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που θα δώσει συναυλία στις 3 Αυγούστου


Με τον καιρό άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται κάποια συγκροτήματα live, για να είναι σήμερα το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού. Ουσιαστικά είναι ένα πενθήμερο ξεφάντωμα που ικανοποιεί τους λάτρεις της φύσης και της μουσικής.
Οι επισκέπτες κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ δίπλα στο νερό και στη διάρκεια της μέρας απολαμβάνουν μπάνιο στο ποτάμι και extreme sports. Σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους μπορούν να φάνε και να αγοράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και ενθύμια από μικρά stands με δώρα.
Το μουσικό πανηγύρι ξεκινά κάθε απόγευμα στις 5, όπου στο Youth Stage εμφανίζονται νεανικά συγκροτήματα, και το βράδυ στην κεντρική σκηνή τα γνωστά ονόματα της μουσικής. Και για όσους αντέχουν το ξενύχτι και αγαπούν τα... after, υπάρχουν δύο υπαίθρια μπαρ που μένουν ανοιχτά μέχρι το ξημέρωμα.
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
    Το περσινό River Party φιλοξένησε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες από όλη τη χώρα και η επιτυχία του ήταν τέτοια που το κατάταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του Europe Festival Awards 2012.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23137&subid=2&pubid=63864657