Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές!!

Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλίες.... ρολάκια με κιμά δηλαδή από το πανέμορφο αυτό νησί..



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλο κιμά χοιρινό
  • 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα (προεραιτικά)
  • 1 πακέτο πάννα (μπολια)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη.
  2. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια).
  4. Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια).
  5. Ψήνονται πάντα στη σχάρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα τον ξέρετε σαν μπόλια.