Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλίες.... ρολάκια με κιμά δηλαδή από το πανέμορφο αυτό νησί..
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλο κιμά χοιρινό
- 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα (προεραιτικά)
- 1 πακέτο πάννα (μπολια)
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη.
- Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια).
- Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια).
- Ψήνονται πάντα στη σχάρα.
Λίγα μυστικά ακόμα