Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικά!!


Πώς να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικάΣπαγκέτι, ταλιατέλες, πέννες… ποιός δεν αγαπάει αυτές τις γεύσεις; Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας.






 Παρουσιάζουμε ιδέες και τρόπους να φτιάξετε μόνοι σας τα ζυμαρικά σας.
Πρώτη συνταγή / Ιδανική για λαζάνια
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
5 αβγά
λίγο αλάτι
όσο γάλα πάρει να γίνει εύπλαστη ζύμη
Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνει μια σωστή μαλακή και εύπλαστη ζύμη
  • Αφήστε τη να «ξεκουραστεί» για λίγη ώρα
  • Ανοίξτε το φύλλο μέχρι να γίνει λεπτή η ζύμη
  • Όπως έχετε ανοίξει το φύλλο, το διπλώστε από τη μια πλευρά ως την άλλη
  • Με μαχαίρι χωρίστε τη μακριά λωρίδα που τυλίξατε σε παραλληλόγραμμα
  • Με μαχαίρι στο παραλληλόγραμμο τραβήξτε γραμμές από τη μια πλευρά ως την άλλη κατά πλάτος
  • Έτσι έχετε ζυμαρικό τύπου λαζάνι
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικάΔεύτερη συνταγή / Ιδανική για όλα τα είδη των ζυμαρικών
Υλικά
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε ελαιόλαδο και αλεύρι
  • Ζυμώστε το μείγμα και προσθέστε νερό αν χρειάζεται για να μη σπάει το μείγμα σας
  • Κάντε τη ζύμη απαλή και τυλίξτε τη με μεμβράνη για μισή ώρα
  • Απλώστε τη ζύμη και κόψτε τη σε λεπτά κομμάτια στο σχήμα που εσείς θέλετε
Τρίτη συνταγή / Για μακαρόνια με τρύπα στη μέση
Υλικά
1 κιλό σταρένιο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι και χλιαρό νερό
Καλαμάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
    Πώς να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικά
  • Βάλτε το αλεύρι και κάνοντας λακκούβα στη μέση ρίξτε το λάδι, το αλάτι και χλιαρό νερό
  • Ζυμώστε μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
  • Παίρνετε το καλαμάκι και κόψτε τη ζύμη στο μέγεθος καρυδιού
  • Τρίψτε γύρω από το καλαμάκι τη ζύμη για να αποκτήσει το ζυμαρικό σας τρύπα στη μέση
  • Απλώστε τα μακαρόνια σε καθαρές πετσέτες και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά για 2 ώρες
Σημαντική συμβουλή για όλους τους μάγειρες είναι πως τα φρέσκα ζυμαρικά χρειάζονται περίπου 3-4 λεπτά για να βράσουν και να γίνουν αλ ντέντε. Αντίθετα, τα ζυμαρικά που αγοράζουμε στο εμπόριο χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Να θυμάστε ακόμη πως δεν θέλουν ξέπλυμα καθώς το άμυλο που μένει μετά το βράσιμο, τα κάνει πιο νόστιμα και βοηθάει να κολλήσει καλύτερα η σάλτσα.

 http://www.flowmagazine.gr/