Τρία
εστιατόρια από τη Δυτική Μακεδονία ξεχώρισαν στα Βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι
2016», όπου βραβεύονται κάθε χρόνο τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:
α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείω
Τα τρία εστιατόρια που ξεχώρισαν στα Βραβεία ελληνικής Κουζίνας, από την περιοχή μας βρίσκονται στο Νομό Φλωρίνης.
Μάθετε τις σπεσιαλιτέ τους και επισκεφθείτε τα..
Κοντοσώρος
14,5 / 20
Δημιουργική ελληνική κουζίνα
Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος
Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος
Ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει ακούραστος να παρουσιάζει μοναδικά πιάτα
που συνδυάζουν επιλεγμένες πρώτες ύλες, φαντασία και βαθιά γνώση της
τεχνικής. Η συνεχής ανοδική πορεία του επιπέδου της γευστικής απόλαυσης
καθιστά το εστιατόριο σημαντικό πόλο έλξης και αναδεικνύει το
γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής.
Κορυφαίο πιάτο: Φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο με λιαστή ντομάτα φλωρινέλα
Κορυφαίο πιάτο: Φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο με λιαστή ντομάτα φλωρινέλα
Ναουμίδης
Κλασική ελληνική κουζίνα
Μακεδονία – Ν. Φλώρινας – Άγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα
2386061238
naoumidis.gr/
Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης
Στις όχθες της Βεγορίτιδας ο «Ναουμίδης» διαπρέπει – και όχι μόνο χάρη στο όνομα που του χαρίζουν τα διάσημα σκευάσματα από πιπεριά Φλωρίνης που παράγει. Η κουζίνα εμπνέεται σε σημαντικό βαθμό από τα καλούδια της λίμνης, αλλά ξεφεύγει και προς άλλες, εξίσου ελληνικές κατευθύνσεις.
Κορυφαίο πιάτο: Πέστροφα με πουρέ σελινόριζας και κρέμα λεμονιού
Θωμάς
Μακεδονίτικη
Μακεδονία – Ν. Φλώρινας – Σκλήθρο, 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς
23860/31206
www.agonari.gr/thomas/tavern.html
Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης , Νϊκος ΠάσπαληςΜακεδονία – Ν. Φλώρινας – Σκλήθρο, 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς
23860/31206
www.agonari.gr/thomas/tavern.html
Σεφ: Ελένη Πάσπαλη , Νϊκος Πάσπαλης
Ο Νίκος Πασπάλης με οδηγό την παράδοση παρουσιάζει πιάτα που
αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα αλλά σέβονται ταυτόχρονα τη σύγχρονη
γευστική αντίληψη. Διακονεί τη μακεδονική κουζίνα, αξιοποιεί τα ποιοτικά
προϊόντα της περιοχής και προτείνει γεύσεις μεστές και με βάθος.
Κορυφαίο πιάτο: Τραχανάς με άγρια μανιτάρια
Κορυφαίο πιάτο: Τραχανάς με άγρια μανιτάρια
(info by: xrysoiskoufoi.gr) απο aboutkastoria.gr