Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Tα γεμιστά με τυρί τηγανόψωμα της Μαρίας!!


Καλησπέρα φίλοι μου. Ένα πολύ ωραίο σνακ σας έχω για σήμερα, που όμως το φτιάχνω διάφορες ώρες της ημέρας. Κατάλληλο για το πρωινό, για απόγευμα, για τον καφέ, όποτε θέλετε εσείς.
Χορταστικό και νόστιμο, θυμίζει διάφορα σνακ,αλλά εδώ ξέρουμε πολύ καλά τι χρησιμοποιούμε και τι προσφέρουμε. Χωρίς φασαρία, άμεσα έτοιμο και τρώγεται το ίδιο εύκολα τόσο ζεστό όσο και αφού κρυώσει. Αν προλάβει να μείνει για να κρυώσει.
Ας δούμε όμως πως γίνεται:
Υλικά:
ζύμη:
1 ποτήρι νερό χλιαρό
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ξερό τριμμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι αλάτι
γέμιση:
1 κομμάτι τυρί φέτα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/4 κουταλάκι τριμμένο ξερό σκόρδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη

Οδηγίες:

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τον βασιλικό και αλεύρι τόσο, όσο να γίνει μία ζύμη απαλή που ξεκολλά από τα χέρια. Προσέχουμε το αλεύρι- μπορεί να το πάρει όλο ή όχι, ή ακόμα και λίγο περισσότερο.

Κομματιάζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά.

Απλώνουμε λίγο σπορέλαιο στον πάγκο εργασίας μας, καθώς και στα χέρια μας. Παίρνουμε μπάλες ζύμης, τις ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα πατώντας με τα χέρια μας, απλώνουμε ένα με δύο κουτάλια γέμισης κατά μήκος τους και διπλώνουμε να σκεπαστούν.

Σε τηγάνι ρίχνουμε περίπου 1cm σπορέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Τοποθετούμε τα τηγανόψωμά μας στο τηγάνι, σε απόσταση το ένα από το άλλο, να μην κολλάνε. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο, και αφήνουμε να σιγοτηγανιστούν.

Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη.

όταν χρυσίσουν, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίσει το περίσσιο λάδι. Όμως έτσι κι αλλιώς δεν τραβούν πολύ λάδι.

Είναι αφράτα και εξωτερικά πολύ τραγανά.
Είναι απίθανα τα γεμιστά τηγανόψωμα  φίλοι μου. Μη χάσετε την ευκαιρία να τα φτιάξετε. Θα τα ευχαριστηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου