Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πες μου πόσα αδέρφια έχεις, να σου πω αν θα πάρεις διαζύγιο…

Πες μου πόσα αδέρφια έχεις, να σου πω αν θα πάρεις διαζύγιο…Όσο περισσότερα αδέρφια έχεις, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να χωρίσεις στο μέλλον, σύμφωνα με ερευνητές.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι για κάθε αδερφό ή αδερφή που έχει κάποιος η πιθανότητα να πάρει διαζύγιο στο μέλλον μειώνεται κατά 2%...
Η έρευνα που ξεκίνησε το 1972 και ολοκληρώθηκε το 2012, υποστηρίζει ότι τα άτομα που έχουν πολλά αδέρφια, έχουν μάθει από μικρή ηλικία να συμβιβάζονται, να επικοινωνούν και να συμβιώνουν αρμονικά σε μια μεγάλη οικογένεια με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να κρατήσουν τις ισορροπίες σε μια σχέση και να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα του έγγαμου βίου.  
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 57.000 ενηλίκων αλλά όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι ερευνητές, τα αποτελέσματα δεν είναι απόλυτα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση για ένα διαζύγιο που είναι πιο σημαντικοί από το πόσα αδέλφια έχει κανείς, αλλά ο τρόπος που μεγαλώνει και μαθαίνει να αλληλεπιδρά ένα παιδί μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια με αρκετές ευθύνες ,έχει ιδιαίτερη σημασία για τη μετέπειτα δημιουργία της δικής του οικογένειας.