Και λίγο φρυγανισμένο ψωμάκι.
Η συνήθεια να πίνουμε χυμό ντομάτας δεν είναι ελληνική. Μπαίνεις σε ένα καφέ ή ρεστοράν και ζητάς ένα χυμό ντομάτας και
σπανίως ανταποκρίνονται.
Ακόμη λιγότερο ελληνική είναι η σούπα ντομάτας. Περιέργως, στη χώρα της πιο υπέροχης και νόστιμης ντομάτας, αυτά τα εδέσματα είναι άγνωστα, ή περιθωριακά!
Εμείς θα δοκιμάσουμε σήμερα να κάνουμε μόνοι μας μια κρύα σούπα, διεθνώς γνωστή ως gaspacho. Δεν έχει μόνο ντομάτες, παρακολουθήστε.
σπανίως ανταποκρίνονται.
Ακόμη λιγότερο ελληνική είναι η σούπα ντομάτας. Περιέργως, στη χώρα της πιο υπέροχης και νόστιμης ντομάτας, αυτά τα εδέσματα είναι άγνωστα, ή περιθωριακά!
Εμείς θα δοκιμάσουμε σήμερα να κάνουμε μόνοι μας μια κρύα σούπα, διεθνώς γνωστή ως gaspacho. Δεν έχει μόνο ντομάτες, παρακολουθήστε.
Υλικά
- 800 γραμμάρια ντομάτες, μέτριες, πολύ ώριμες
- 1 αγγούρι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 χοντρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (βγάλτε τη φύτρα)
- 1/2 λεμόνι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και βασιλικό
- 6 σταγόνες Ταμπάσκο και λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 3 κουταλιές καλό ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι (μηλόξυδο ή λευκό Balsamico)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις ντομάτες, βγάλτε τους σπόρους και κόψτε τις σε μεγάλους κύβους
- Καθαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το αγγούρι
- Βγάλτε τους σπόρους από το αγγούρι και την πιπεριά
- Κόψτε τα σε μεγάλους κύβους, όλα
- Στίψτε το μισό λεμόνι
- Σε ένα μίξερ βάλτε τα όλα: ντομάτες, πιπεριά, αγγούρι, κρεμμύδι, σκόρδο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ξύδι.
- Γυρίστε το ώσπου να πετύχετε ένα μείγμα ομογενές
- Αλατίστε, βάλτε πιπέρι, ρίξτε το ταμπάσκο και την κόκκινη πιπεριά
- Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
- Οταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και ρίξτε άφθονο από πάνω.
- Παραδοσιακά, το gaspacho της Ανδαλουσίας (εκεί γεννήθηκε) περιέχει και ψημένο ψωμί, σε μπουκίτσες.
Eδώ το ψημένο ψωμί έγινε τέχνη: Εχει σάλτσα από αβοκάντο: