Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

LIVE: Σύνοδος Κορυφής - «"Όχι" λέει ο Αλ. Τσίπρας σε ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50 δισ. και σε προσωρινό Grexit»

Τελεσίγραφο ψήφισης από τη Βουλή του πρώτου πακέτου μέτρων έως την Τετάρτη περιέχει το
προσχέδιο του Eurogroup και τίθεται επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.Το κείμενο προβλέπει άμεση θέσπιση του νέου ΦΠΑ, ρήτρα αυτόματης περικοπής δαπανών για κάθε απόκλιση αλλά και αποδοχή της συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.
Κάνει σαφή αναφορά σε μέτρα εξομάλυνσης της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του Νοεμβρίου του 2012 αλλά χωρίς αναφορά σε χρόνο.
Παραμένει ωστόσο στο τέλος του τετρασέλιδου και αναφορά για ενδεχόμενο 5ετούς αναστολής κράτους-μέλους της Ευρωζώνης αν δεν υπάρξει συμφωνία...
Εκτιμά τις ανάγκες της χώρας από 82 έως 86 δισ. ευρώ. Προβλέπει 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και άλλα 5 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου για κάλυψη των ελληνικών αναγκών. Αναφέρεται και σε "μαξιλάρι" 10-25 δισ. ευρώ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα εκ των οπoίων τα 10 δισ. ευρώ θα δοθούν άμεσα.
Η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει στην... κανονικότητα της παρουσίας των δανειστών στην Αθήνα και να κάνει επισήμως αίτημα βοήθειας έως τις 20 Ιουλίου.
Υπάρχουν δύο εκδοχές επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων, είτε εντός του ΤΑΙΠΕΔ με ανεξάρτητο αξιολογητή και εποπτεία Κομισιόν είτε σε ξένο ανεξάρτητο Fund στο πρότυπο του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη που ίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση ια επενδύσεις όπου θα μεταφερθούν στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ προς αξιοποίηση με ελληνικό μάνατζμεντ αλλά εποπτεία δανειστών.
Ζητά τροποποίηση/ανάκληση για τα μονομερήμέτρα του 2015, σαφή ισοδύναμα μέτρα στο συνταξιοδοτικό  για τις αποφάσεις του ΣτΕ,  αλλά και εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.Καταγράφεται ακόμη η ανάγκη για μέτρα για τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες, αλλά και για την  ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή για ισοδύναμο μέτρο. Κάνει λόγο για ενίσχυση των παρεμβάσεων στις αγορές με χρονοδιάγραμμα και αλλαγή θέσης για τις Κυριακές, τις  εκπτώσεις, τα φαρμακεία, το γάλα και τα αρτοποιεία, αλλά και τις θαλάσσιες μεταφορές.
Αναλυτικά το κείμενο του Eurogroup πατήστε εδώ 


23:22 «"Όχι" λέει ο Αλ. Τσίπρας σε ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50 δισ. και σε προσωρινό Grexit»
Αρνητική είναι, σύμφωνα με τη συντάκτρια του Politico Europe, Τάρα Παλμέρι, η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50δισ. μέσω μεταβίβασής τους σε ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο, καθώς και για τη λύση του προσωρινού Grexit.
Και οι δύο προτάσεις είναι έμπνευσης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να τονίζει ότι η πρώτη προοπτική είναι «από άλλον πλανήτη», ενώ δηλώνει «100% αντίθετη» στην έξοδο από την Ευρωζώνη, έστω και για μικρή περίοδο.
21:58 Συνάντηση Τσακαλώτου - Σαπέν - Σόιμπλε
Συνάντηση Τσακαλώτου - Σαπέν - Σόιμπλε βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Στόχος της συνάντησης η προσέγγιση των δύο πλευρών στα ανοικτά θέματα. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της τετραμερούς Τσίπρα-Ολαντ-Μέρκελ-Τουσκ που προηγήθηκε.
21:55 Το θέμα του χρέους, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τετραμερούς συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 
21:17 Ξεκίνησε εκ νέου η Σύνοδος Κορυφής, μετά από τη διακοπή για διαβουλεύσεις, έγραψαν στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
19:19 Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής για διαβουλεύσεις.
19:02 Μουσκάτ: Διέκοψε για διαβουλεύσεις η Σύνοδος. Το έγγραφο του Eurogroup είναι το σημαντικότερο βήμα προόδου έως τώρα. Υπάρχει ανάγκη να εστιάσουμε σε σημεία - κλειδιά.
18:22 Σουλτς: Πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός σήμερα, δεν ξέρω βέβαια αν θα υπάρξει.
18:21 Σουλτς για τα περί δημιουργίας Ταμείου για τη μείωση του δημοσίου χρέους: Στο ταμείο θα υπάρξει μία ρευστοποίηση εθνικών αγαθών, δεν γίνεται να τοποθετήσουμε αυτά τα χρήματα σε ένα ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα για τη διευθέτηση του χρέους. 
18:16 Σουλτς: Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τους Έλληνες - Απόψε πρέπει να βρουμε μία φόρμουλα βατή για όλους - Δεν είναι αδύνατον.
18:15 Σουλτς: Υπάρχουν κάποιες χώρες που είναι σκληρες και κάποιες που είναι πιο συνεργάσιμες και κατανοούν πάρα πολύ την κατάσταση στην Ελλάδα - Πιστεύω ότι η ευρεία πλειοψηφία θέλει να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
18:13 Σουλτς: Η ελληνική πλευρά υπέβαλε προτάσεις που είναι όμοιες με εκείνες που είχε υποβάλει πρόεδρος Γιούνκερ - Μου έκανε εντύπωση, γιατί αρχικά τις είχε απορρίψει.
18:11 Σουλτς: Πρέπει να δουμε σε ποιον θα ανήκει το ταμείο για τα δημόσια αγαθά της Ελλάδας.
18:09 Σουλτς: Γαλλία και Γερμανία επιζητούν μια κοινή λύση.
18:04 Σουλτς: Πρόκειται για την ΕΕ, δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε απόφαση, μια ΕΕ που έχει τη δυνατότητα να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα - Πρόκειται επίσης για την τύχη του ελληνικού λαού - Γι' αυτό είναι μεγάλη η ευθύνη τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας.
18:03 Σουλτς: Καταστροφικές καταστάσεις στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.
18:02 Σουλτς: Ούτε το χρονικά περιορισμένο Grexit είναι επιλογή.
18:02 Σουλτς: Κάποιοι έχουν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη.
18:01 Σουλτς: Πρέπει να υπάρξει απόψε μια απόφαση, ελπίζω ότι θα είναι εποικοδομητική, μια απόφαση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
17:54 Πρόεδρος Λιθουανίας: Θέλουμε δεσμεύσεις και αξιοπιστες πράξεις, δηλ. νόμους που θα εγκριθούν πολύ σύντομα - Θέλω να δω αξιόπιστες προτάσεις, δεν θέλω προσωρινές δράσεις, πρέπει να υπάρχει σχέδιο σε κάθε περίπτωση. 
17:51 Φάιμαν: Εχουμε δυνατότητες να πάμε καλά.

17:50 Φάιμαν: Δεν είναι πολιτικά υπευθυνο να μιλάει κανείς για προσωρινή έξοδο από το ευρώ, δεν ανταποκρίνεται στο κοινό πνεύμα, στην Ευρώπη ψάχνουμε κοινές λύσεις.
17:45 Μαριάνο Ραχόι: Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο και η Ισπανία θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα προς αυτή την κατεύθυνση - Θα συνεχιστούν τα βήματα σε ό,τι αφορά την οικονομική ενοποιηση και το δημοσιονομικό σύμφωνο
17:15 Ρέντσι: Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για Ευρώπη - Είναι σωστό να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί κάποια συμφωνία - Οι αποστάσεις πλέον έχουν καλυφθεί σε κάποιο βαθμό - Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δώσει χείρα βοηθείας για να κλείσει το ελληνικό ζήτημα. 
17:14 Ρέντσι: Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά πολύπλοκη - Ολοι έχουμε δεσμευθεί για να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα αφορά την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
17:13 Χωρίς δηλώσεις προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
17:12 Ντέισελμπλουμ: Ευελπιστουμε ότι θα αποφασίσουν οι αρχηγοί πάνω σε κάποια θέματα που παραμένουν ανοιχτά.
17: 11 Ντέισελμπλουμ: Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, η απόφαση στους ηγέτες της Ευρωζώνης
«Θα ενημερώσουμε τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης για τα αποτελέσματα των συζητήσεων στο Eurogroup. Kάποια ζητήματα παραμένουν ανοικτά, οπότε η απόφαση θα ληφθεί από εκείνους», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντέισελμπλουμ.
17:10 «Σημειώσαμε πρόοδο σήμερα. Παραμένουν σημεία που θα πρέπει να καλυφθούν. Επαφίεται στους αρχηγούς πλέον. Η Ελλάδα θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να παραμείνει στην Ευρωζώνη αυτό είναι το διακύβευμα», δήλωσε εξερχόμενος του κτηρίου όπου συνεδρίασε το Eurogroup ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.
17:02 Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι: Οι Ελληνες έχουν ενισχύσει τις δεσμεύσεις του για να επαναδομηθεί η αξιοπιστία - Οι δηλώσεις προθέσεων πρέπει τώρα να υποστηριχθουν από τους Ελληνες - Πρόθυμοι να συνεργαστουμε για να επιτευχθεί μια συμφωνία, ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώζωνη - Θα ήθελα να δω εισαγωγή άμεσα νομοθετημάτων στην ελληνική Βουλή.
16:50 Μουσκάτ (Μάλτα): Αποδεικνύεται ότι υπάρχει επιθυμία να προχωρήσουμε λίγο παραπάνω. Απ' ότι εικάζω συζητούμε όλες τις εναλλακτικές. Βασιζόμαστε σε αυτό που έχουν πει οι θεσμοί. Αυτό που ήταν επαρκές πριν δέκα ημέρες δεν είναι σήμερα. Έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες. Νομίζω ότι το γεγονός ότι συνεκλήθη Σύνοδος είναι σημαντικό στοιχείο. Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη αλλά όχι πάση θυσία. Δεν υπάρχει ομοφωνία. Η πρόταση των θεσμών δεν ισχύει περιμένοντας. Ελπίζω να φτάσουμε σε συμφωνία αλλά δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε.
16:41 Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, λέει ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας
Η Σλοβενία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, Μίρορ Σέραρ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει να δει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Σημείωσε δε ότι η εμπιστοσύνη έχει χαθεί μετά τα τελευταία γεγονότα και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακτηθεί.
16:36 Σουλτς: Πρέπει να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν είναι δυνατόν οι αρχηγοί κρατών να αναβάλουν τις αποφάσεις. Δεν πρόκειται για μία ακόμη Σύνοδο. Πρόκειται για μία Σύνοδο αρχηγών κρατών που αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης.
16:26 Γιούνκερ: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα τη βρούμε αυτή τη λύση έστω κι αν χρειαστεί αγώνας. Η ελπίδα είναι ότι θα υπάρξει λύση.
16:20 Ολάντ: Το διακυβευμα είναι δουμε κατά πόσο η Ελλαδα θα είναι και αύριο στην Ευρωζώνη - Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποιο είναι το συμφέρον της Ευρώπης - Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για συμφωνία - Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit ή οχι - Υπάρχει η Ελλάδα εντός Ευρωζωνης ή εκτός- Αλλά τότε θα είναι μια Ευρώπη που δεν προοδεύει πλέον - Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει προσπάθειες - Πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ταχυτατα. 

16:17 Μέρκελ: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, για αυτό σήμερα θα έχουμε δυσκολες, σκληρές διαπραγματεύσεις.
16:03 Αλ. Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι για έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης. Μπορούμε να φτάσουμε σήμερα σε συμφωνία αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
16:03 Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου: Υπάρχουν ακόμη προβλήματα εμπιστοσύνης - Σκοπός να παραμείνει η Ελλαδα στο ευρώ - Θέλω να ελπίζω ότι σήμερα κάτι θα προκύψει.
16:00 Άρχισε η προσέλευση των ηγετών της ζώνηςτου ευρώ στο κτήριο του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής.
15: 47 Live εικόνα από τις Βρυξέλλες
15: 23 
Στιγμιότυπο από το σημερινό Eurogroup
15: 06 Δείτε live εικόνα από την έξοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης  
14:59 Συνάντηση στις Βρυξέλλες έχουν οι ηγέτες των κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Ήδη στο χώρο διεξαγωγής της συνάντησης έχουν αφιχθεί ο ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


14:11 «Οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup είναι δύσκολες», τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο πηγή της γαλλικής κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι «η Γαλλία είναι σχεδόν μόνη να υποστηρίζει την Ελλάδα».

14:08  Την ανάγκη λύσης αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος ζητεί ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ζόζεφ Μουσκάτ σε μήνυμά του στο twitter.
«Χρειαζόμαστε μια λύση, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Το σημείο κλειδί με την Ελλάδα είναι η εμπιστοσύνη. Η Μάλτα είναι ενάντια σε κούρεμα του χρέους, αλλά υποστηρίζει μια ευελιξία στους όρους» αναφέρει.
 
 
14:08 Ρέντσι: Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα
«Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η χώρα για τους επόμενους μήνες και να προχωρήσει, παράλληλα, σε δομικές μεταρρυθμίσεις.


13:59 Συνάντηση Γιούνκερ - Τουσκ - Μέρκελ - Ραχόι στις 14.00
13:18
Στιγμιότυπο από το Eurogroup. Στο κέντρο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
REUTERS/ERIC VIDAL

 

13:16
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ (αριστερά) και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν την έναρξη του Eurogroup.

12:59 Μοσκοβισί: Στόχος είναι να υπάρξουν θετικές θέσεις ώστε να τις επεξεργαστούν οι ηγέτες αργότερα. 
Υπάρχει η βάση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.Επιθυμώ στο τέλος της ημέρας να έχουμε μία καλή συμφωνία που θα επιτρέψει την ακεραιότητα, και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να προοδεύσει εντός Ευρωζώνης. Αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει η Ευρωζώνη και μέσα σε αυτή η Ελλάδα. Δίνω τη θέση της Κομισιόν. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία φιλόδοξη οικονομικά, ρεαλιστική πολιτικά και να προτάξει ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης. Εάν δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις βραχυπρόθεσμα υπάρχει η βάση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.


12: 31
Ιl Sole 24 Ore: «O Ρέντσι στη Μέρκελ: σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα»
12: 26 Το βίντεο με τις δηλώσεις του Α. Στούμπ
12: 25 
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
12:24 Πάντοαν: Βασικό εμπόδιο στις συζητήσεις η έλλειψη εμπιστοσύνης
«To βασικό εμπόδιο στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, προσερχόμενος στο Eurogroup.
«Θα ήθελα να δω την ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα αύριο στη Βουλή των Ελλήνων», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «ήδη έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί κι άλλος».

12:14 Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Εξαρτάται από τους πολιτικούς και οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν θαύματα και πιστεύω ότι και σήμερα μπορεί να γίνει αυτό.


12:10 Γκραμένια, ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε εναλλακτική λύση. Στο Eurogroup θέλουμε να προετοιμάσουμε πιθανές αποφάσεις των ηγετών την Ευρωζώνης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων και μεσοπρόθεσμα. Η οικονομική κατάσταση δυσχεραίνει κάθε μέρα στην Ελλάδα.


11:46 «Προσπαθούμε με εποικοδομητικό τρόπο να βρούμε μια λύση σε μια δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από το είδος των προϋποθέσεων που χρειαζόμαστε. Σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10 θα έλεγα ότι είμαστε στο 3 ή στο 4».


11: 30  Ντομπρόβσκις: "Mάλλον απίθανο να δοθει εντολή για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα σήμερα" 
Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι είναι "μάλλον απίθανο" να δοθεί σήμερα εντολή για διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.


11: 07 Αναβλήθηκε η Σύνοδος των 28 κρατών - Κανονικά η Σύνοδος Κορυφής

10: 59 Live εικόνα από τις Βρυξέλλες
10:41 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ότι νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση με τον Ντόναλντ Τουσκ των όσων συνέβησαν στο χθεσινό επεισοδιακό Eurogroup
10:09 Δ. Παπαδημούλης στο Mega: Επειδή το κόστος ενός Grexit θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο για τους δανειστές θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες, είτε από το Eurogroup, είτε από τη Σύνοδο Κορυφής, θα βρεθεί μία λύση.
 

 http://www.eirinika.gr/