Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η πιο απίθανη συνταγή για παγωτό Merenda !!

Αποκλείεται να του αντισταθείς: Παγωτό Merenda (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Υπάρχει καλύτερος και πιο αγαπημένος συνδυασμός από το παγωτό και την απολαυστική
Merenda; Είμαι σίγουρος ότι μικροί και μεγάλοι θα λατρέψετε αυτή τη γευστική δροσερή πρόταση, καθώς η Merenda έχει τη γεύση που αγαπάτε χωρίς προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.
ΥΛΙΚΑ
400ml γάλα πλήρες
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. ζάχαρη
5 γρ. εσάνς βανίλιας
170 γρ. Merenda Παυλίδης
15 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα

Λιώστε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Μεταφέρετέ το σε µια κατσαρόλα. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάλτε το σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει λίγο το µείγµα (να κάψει, αλλά να µη βράσει).
Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε την εσάνς βανίλιας και τη Merenda. Ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η Merenda.
Μεταφέρετε το µείγµα σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και αφήστε το για 20' να κρυώσει. Βάλτε το, στη συνέχεια, στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες.
Βγάλτε το από το ψυγείο, ρίξτε το στην παγωτοµηχανή και φτιάξτε το σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευής. Όταν είναι έτοιµο αδειάστε το σε ένα µεγάλο µεταλλικό σκεύος, προσθέστε τα φουντούκια, ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετέ το µε χοντροκοµµένα φουντούκια ή σιρόπι σοκολάτας.

Tip: Η Merenda είναι η πρώτη πραλίνα φουντουκιού, που εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του ‘50 από το εργοστάσιο Παυλίδη όπου εξακολουθεί να παράγεται έως σήμερα και έχει γίνει συνώνυμο της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Ελλάδα!