Καλημέρα φίλοι μου. Περιττό να σας πω πόσο μου αρέσουν τα μανιτάρια. Εμφανίζονται στο μενού μας πάρα πολύ συχνά. Τη σημερινή συνταγή μας θα μπορούσα να την
ονομάσω και το φαγητό της Μ. Εβδομάδας, μια και με ξελασπώνει όλη αυτήν την περίοδο. Και μόλις τα έφτιαξα, ξανά κι εξαφανίστηκαν. Είναι όμως κι ένας εξαιρετικός μεζές για οποιοδήποτε τραπέζι. Γι' αυτό και σας τα παρουσιάζω.Υλικά:
500γρ μανιτάρια λευκά
1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο
1 ποτηράκι ούζου ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι σκόρδο ξερό τριμμένο
2 κορυφές δεντρολίβανο
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σtους 220 οC.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμεκαικόβουμεταμανιτάρια μας στη μέση αν είναι μικρά, ή σε τέταρτα, αν είναι μεγάλα.
Σε ταψάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ήδη οι μυρωδιές που αναδίδονται είναι φανταστικές.
Βάζουμε στον φούρνο, περιμένουμε 20', βγάζουμε... και ορμάμε!
Δε φαντάζεστε νοστιμιά φίλοι μου.Κι ευκολία. Και θα σας ζητάνε να το ξαναφτιάξετε. Πολύ συχνά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!