Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τσιζκέϊκ με γλάσο φράουλας από την Μαρία στο Δισπηλιό!! (βήμα-βήμα)

Πρόκειται για ένα τσίζκεϊκ με ψημένη κρέμα, βάση από μπισκότα σοκολάτας και γλάσο με μαρμελάδα φράουλας. Ποιος συνδυασμός είναι καλύτερος απ' αυτόν; Ας γιορτάσουμε μαζί λοιπόν στο μεσημεριανό τραπέζι της μητέρας και κάθε ευκαιρίας μ' αυτό το απίθανο δροσερό γλυκό, τιμώντας την κάθε περίσταση ανάλογα με την διάθεσή μας. Θα δείτε ότι θα γίνει μέρος το συνταγολογίου σας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει:

Υλικά:
βάση:
2 πακέτα και όσα περισσέψουν από το 3ο πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, 
   αφού έχουμε βγάλει τη γέμιση της σοκολάτας
1/4 κούπας μαργαρίνη λιωμένη
κρέμα:
800γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 2/3 κούπας ζάχαρη
3 κουτάλια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
3 αυγά+ 2 κρόκοι
2 βανίλιες 
1 ποτηράκι του λικέρ ξινή κρέμα (1 ποτηράκι του λικέρ κρέμα γάλακτος+ 5 σταγόνες ξίδι)
γλάσο:
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα (400- 450γρ)
1 κουτάλι γεμάτο κορν φλάουρ
1/2 κούπα νερό
4 κουτάλια μαργαρίνη

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 165ο C.

Από τα 3 πακέτα μπισκότα σοκολάτας αφαιρούμε 10 μπισκότα και από τα υπόλοιπα αφαιρούμε τη γέμιση, τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Παράλληλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, και ανακατεύουμε μέσα σ' αυτήν τα τριμμένα μπισκότα.

Τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο μία κουμπωτή φόρμα Νο 30ο. Το κάνουμε αυτό, επειδή δεν είναι όλες αδιάβροχες, και θα ψήσουμε το γλυκό σε μπεν μαρί. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης μέσα στην φόρμα πιέζοντας το καλά, τόσο στην βάση της, όσο και ως τα μισά στα πλάγιά της. Αφήνουμε στην άκρη.

Στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα,χτυπάμε μαζί το τυρί, τη ζάχαρη, το αλάτι,την βανίλια και το αλεύρι. Ίσα- ίσα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, αφήνοντας πρώτα να ανακατευτεί το προηγούμενο πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Σπάζουμε σε κομματάκια τα 10 γεμιστά μπισκότα που αφήσαμε στην άκρη, και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στην κρέμα.

Γεμίζουμε την φόρμα με την κρέμα. Βάζουμε την φόρμα μέσα σ'ένα μεγαλύτερο ταψί, και το γεμίζουμε με βραστό νερό ως τη μέση περίπου της φόρμας του γλυκού.

Ψήνουμε στον φούρνο στον φούρνο για 80'.  Όταν ψηθεί, το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες. αν το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα, και το αφήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο πριν το κόψουμε, θα είναι ακόμα καλύτερα.

Πάνω στη φωτιά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του γλάσου μαζί, ώσπου να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την απλώσουμε πάνω στο γλυκό, ενόσω είναι στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε. Ιδού το έργο των χεριών μας.

Τι λέτε; Εγώ σας λέω ότι το γλυκό είναι απίστευτο από όψη και γεύση. Το ίδιο και όσοι το γεύτηκαν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ MASSASSOURA!