Συστατικά
Για την κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα και 200 ml γάλα
2 κ.σούπας βούτυρο
2 βανίλιες
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Ξίσμα από 1 λεμόνι
6 κ.σούπας κορν φλάουρ
2 κ.σούπας αλέυρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
2 αυγά
Για την γκανάζ σοκολάτας
600ml κρέμα γάλακτος
600γρ κουβερτούρα
150γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.σούπας καφέ στιγμής
Για το "σιρόπιασμα" του τσουρεκιού
1 τσουρέκι (και μπαγιάτικο ακόμα καλύτερα)
1/2 κούπα γάλα
1 κ.γλυκού καφέ στιγμής
1 σφηνάκι baileys
Για την κρέμα πατισερί
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, 1 λίτρο γάλα, το βούτυρο, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το ξίσμα λεμονιού.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύω 200ml γάλα με το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο και τα ρίχνω στο παραπάνω μίγμα μόλις βράσει. Ανακατεύω συνέχεια και μόλις πήξει αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω 5-10 λεπτά να κρυώσει.
3. Ρίχνω τα αυγά και ανακατεύω καλά.
Για την γκανάζ σοκολάτας
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το καφέ.
2. Μόλις βράσει ρίχνω τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Για το "σιρόπιασμα" του τσουρεκιού
1. Σε ένα μπόλ ρίχνω το γάλα, το baileys, το καφέ και ανακατεύω.
2.Ραντίζω το τσουρέκι όσο χρειάζεται για να μαλακώσει Τέλος μοιράζουμε σε μπολάκια ή πυρέξ βάζοντας στο πάτο λίγο κρέμα πατισερί, τα ραντισμένα κομμάτια τσουρεκιού, επαναλαμβάνουμε μια στρώση κρέμα πατισερί και τέλος ρίχνουμε τη γκανάζ σοκολάτας. Αν θέλουμε προαιρετικά διακοσμούμε με σαντιγύ.
http://akispetretzikis.com/
http://akispetretzikis.com/