Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η ημερίδα του επαγγελματικού προσανατολισμού στο Άργος Ορεστικό.(φωτογραφίες)

 «Ο Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του δυναμικού του τόπου μας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η
εκδήλωση για τον “Επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του δυναμικού του τόπου μας” που διοργάνωσε η Δήμος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Άργους Ορεστικού, την Ένωση Γονέων Άργους Ορεστικού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καστοριάς.
Μέσα από ουσιώδεις αναλύσεις καταδείχτηκε η σημαντικότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού για τους νέους σήμερα, προκειμένου ο καθένας να αντιληφθεί τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του και έπειτα από ώριμη και υπεύθυνη σκέψη να επιλέξει το κατάλληλο για εκείνον επάγγελμα που θα συνδυάζει τις επιθυμίες με τις δυνατότητές του.
Μια απόφαση δύσκολη και πιεστική για τους νέους, οι οποίοι ωστόσο με την κατάλληλη υποστήριξη από το οικογενειακό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους περιβάλλον μπορούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.
Εισηγήσεις πραγματοποίησαν η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα Βασιλική Μπούκλα, η κοινωνική λειτουργός κα Μαρία Παγκουλίδου, η εκπαιδευτικός κα Βασιλική Μαλέα, ο υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ κ. Χρήστος Τσακνάκης, ο γεωπόνος του Α.Π.Θ. κ. Βασίλης Νασιόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού κα Αλεξάνδρα Μωυσίδου.