Καλησπέρα φίλοι μου. Πρωτότυπη ίσως σας φανεί η σημερινή συνταγή μας,
όμως η αλήθεια είναι ότι
πρόκειται για μια αρκετά παλιά συνταγή τούρτας, που απλώς έχω βάλει τις πινελιές μου. Νομίζω ότι θα την βρείτε εύκολη,πρωτότυπη, νόστιμη και δροσερή, πολύ δροσερή. Κι ας είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, τρώγεται πολύ ευχάριστα.Το φρέσκο μήλο που περιέχει η συνταγή, παραμένει τραγανό, μυρωδάτο και νόστιμο ως το τελευταίο κομμάτι.
πρόκειται για μια αρκετά παλιά συνταγή τούρτας, που απλώς έχω βάλει τις πινελιές μου. Νομίζω ότι θα την βρείτε εύκολη,πρωτότυπη, νόστιμη και δροσερή, πολύ δροσερή. Κι ας είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, τρώγεται πολύ ευχάριστα.Το φρέσκο μήλο που περιέχει η συνταγή, παραμένει τραγανό, μυρωδάτο και νόστιμο ως το τελευταίο κομμάτι.
Σας την παρουσιάζω λοιπόν, χωρίς άλλα σχόλια.
Υλικά:
4 μήλα
2 φάκελοι κρέμα καραμελέ
1 λίτρο και 20γρ γάλα φρέσκο
2 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ
1 φάκελος σαντιγί σε σκόνη
1 ποτήρι γάλα
μαρμελάδα φράουλα
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμελέ βράζοντάς την 2 λεπτά με το ήδη βραστό
1,2 λίτρα γάλα. κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την έτοιμη
καραμέλα μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει, κάτι που γίνεται σε 30' περίπου και
πήζει άμεσα λόγω της καραμέλας.
Εν τω μεταξύ, σε τάπερ ή πυρέξ 32οΝ στρώνουμε δύο στρώσεις μπισκότων. Μη
σας ξενίζει το γεγονός. Τα μπισκότα απορροφούν το ζωμό από τα μήλα και
υγρασία από την κρέμα και μαλακώνουν πολύ. Έτσι γίνονται πιο σταθερή
βάση. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα. Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε
παντού τα μισά μήλα.
Πάνω από τα μήλα απλώνουμε τη μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, αλλά μόνο με μια στρώση μπισκότων.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4
λεπτά τη σκόνη σαντιγί με το 1 ποτήρι γάλα. Την απλώνουμε πάνω από την
τελευταία στρώση της κρέμας καραμελέ.
Σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα. Περιχύνουμε το γλυκό εδώ κι εκεί
με μαρμελάδα φράουλα, και από πάνω με τη λιωμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε για να είναι ακόμα πιο απολαυστική και δροσερή.
Πιστέψτε με, κάποια μέλη της οικογένειάς μου την τρώνε και για πρωινό,
με δικαιολογία ότι περιέχει φρέσκο φρούτο.Όποια κι αν είναι η
δικαιολογία, νομίζω ότι είναι περιττή. Οι υπόλοιποι την απολαμβάνουμε
γιατί απλώς μας αρέσει πολύ.
Δοκιμάστε την φίλοι μου. Δε θα σας απογοητεύσει. Σας το εγγυώμαι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου
http://masasoura.blogspot.gr/
http://masasoura.blogspot.gr/