Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Μοναδικές χειμωνιάτικες ταξιδιωτικές εμπειρίες στη Ρωσία!!


Πηγή: TASS/Viacheslav Prokofiev
Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι το καλοκαίρι είναι η μόνη εποχή για να επισκεφθεί κανείς τη Μόσχα, ο χειμώνας όμως είναι καλύτερος, από πολλές απόψεις. Πράγματι, αυτήν την εποχή χιονίζει και κάνει κρύο στη Ρωσία, αλλά μένοντας στο καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης θα είστε ζεστά και με μια εκπληκτική θέα από το δωμάτιό σας: τα αστέρια του Κρεμλίνου. Κάθε πρωί, στο λόμπι σας περιμένει ξεναγός, για να σας οδηγήσει στους θησαυρούς της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Μόσχας: στο Κρεμλίνο, στο μουσείο Οπλοστάσιο – θησαυροφυλάκιο του Μεγάλου Ανακτόρου, στην Πινακοθήκη, και στο πολύχρωμο μετρό της Μόσχας με τα πολυάριθμα δείγματα της εντυπωσιακής σοβιετικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Με άνετη διαμονή, 24-ωρη εξυπηρέτηση κι ένα πρόγραμμα στα μέτρα σας, το χειμερινό σας ταξίδι στη Μόσχα υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία για πολλά χρόνια.
Επίσκεψη στον κύκλο του Χρυσού Δακτυλιδιού 
Ευέλικτο πρόγραμμα αναχωρήσεων-ξεναγήσεων

Πηγή: TASS/Vladimir Smirnov
Αν τυχαίνει να βρίσκεστε χειμώνα στη Μόσχα, εμπλουτίστε το ταξίδι σας με μια διαδρομή-μαγνήτη για τους λάτρεις της ιστορίας, αυτήν του Χρυσού Δακτυλιδιού. Σέργκιεφ Ποσάντ, Σούζνταλ και Βλαντίμιρ είναι σήμερα μικρές πόλεις της περιφέρειας, αλλά αιώνες πριν έγραψαν την πρώιμη ρωσική ιστορία και τον πολιτισμό. Η μεσαιωνική καρδιά της αρχαίας Ρως παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη με την πάροδο των χρόνων και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει, από εκκλησίες με χειμωνιάτικους τρούλους σε σχήμα κρεμμυδιού και μοναστήρια, μέχρι αγροτικές κατοικίες και φρούρια. Η επίσκεψη το χειμώνα προσφέρει ποικιλία από μοναδικές ρωσικές εμπειρίες: Χειμωνιάτικα παζάρια με παραδοσιακά σουβενίρ λαξευμένα από ντόπιους τεχνίτες, την πολύχρωμη γιορτή της Μάσλενιτσα (ρωσική αποκριά), τις ξακουστές πεντανόστιμες «μπλινί» (ρωσικές τηγανίτες) και πολλά άλλα.
Ζήστε την αρχοντιά της Αγίας Πετρούπολης
Ευέλικτη αναχωρήσεις περιοδεία και το πρόγραμμα

Πηγή: TASS/Ruslan Shamukov
Μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, η Αγία Πετρούπολη, είναι εξίσου εκπληκτική το χειμώνα, όπως και το καλοκαίρι. Εξερευνήστε το εντυπωσιακό αυτοκρατορικό παρελθόν της πόλης κι απολαύστε παραδοσιακές ρωσικές διασκεδάσεις, μέσα σε μια γοητευτική χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.
Ακολουθήστε τα βήματα των ρώσων ευγενών και βασιλέων και βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας. Αφήστε τον προσωπικό σας ξεναγό να σας οδηγήσει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ, το Μουσείο Ερμιτάζ και το Φρούριο Πέτρου και Παύλου, χωρίς τις μεγάλες ουρές του καλοκαιριού. Κάνετε μια εκδρομή στα προάστια για να απολαύσετε μια υπέροχη βόλτα με τη ρωσική τρόικα (έλκηθρο που το σέρνουν 3 άλογα ή σκυλιά) μέσα από τα χιονισμένα πάρκα του Πέτερχοφ ή του Πάβλοφσκ, χαρείτε ένα νόστιμο γεύμα σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρωσίας και ξεκουραστείτε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Αν σας γοητεύει η αυτοκρατορική και καλλιτεχνική ιστορία της Ρωσίας, αυτές οι διακοπές υπόσχονται να κάνουν το όνειρό σας πραγματικότητα.
Καζάν: Η τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας 
Ευέλικτο πρόγραμμα αναχωρήσεων και περιοδειών

Πηγή: RIA Novosti/Maxim Bogodvid
Το Καζάν προκαλεί δέος, ανεξάρτητα από εποχή. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, ενώ συχνά αναφέρεται -με θετικό πρόσημο- ως η τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας. Ορισμένα από τα αξιοθέατα του Καζάν που δεν πρέπει να χάσετε είναι το υπέροχο Κρεμλίνο του, το Κουλ Σαρίφ - το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης, και ο πολύχρωμος Ναός Όλων των Θρησκειών. Προγραμματίστε ποια από τα τοπικά ταταρικά γεύματα που περιλαμβάνονται στον γαστρονομικό μας κατάλογο, θα δοκιμάσετε κατά την παραμονή σας στο Καζάν. Φέτος, το Καζάν ανακηρύχθηκε χειμερινή πρωτεύουσα της Ρωσίας, με 16 μεγάλα παγοδρόμια και επτά περιοχές για σκι που λειτουργούν εντός των ορίων της πόλης, και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε τον καθαρό αέρα του χειμώνα.
«Υπερσιβηρικό» ταξίδι με το τρένο Σταυραετό
Σταθερό δρομολόγιο και ημερομηνίες 
Ημερομηνίες: 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου, Βλαδιβοστόκ - Μόσχα, 6 Μαρτίου έως 20 Μαρτίου, Μόσχα – Βλαδιβοστόκ.
Εάν έχετε την περιπέτεια στο αίμα σας ετοιμαστείτε για το πιο παραμυθένιο χειμωνιάτικο ταξίδι παγκοσμίως, με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο και ταξιδέψτε από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ (ή το αντίστροφο). Η πολυτελής αμαξοστοιχία Σταυραετός θα σας εξασφαλίσει ένα ταξίδι άνετο και ανέμελο, με ξεναγήσεις σε εννέα πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία. Από το παράθυρο του κουπέ σας, θα απολαύσετε μια καταπληκτική διαδρομή, όπου θα ξετυλίγονται μπροστά σας τα τοπία της ρωσικής υπαίθρου, αλλά και η μοναδική εκπληκτική εικόνα της χιονισμένης Βαϊκάλης. Ξεκινώντας το ταξίδι από τη Μόσχα, διασχίζετε οκτώ ζώνες ώρας, καλύπτοντας πάνω από 9.000 χιλιόμετρα και ολοκληρώνετε την ταξιδιωτική περιπέτεια στο Βλαδιβοστόκ (ή το αντίστροφο). Αναμφίβολα, αυτό το «Υπερσιβηρικό» ταξίδι των δύο εβδομάδων στα «βάθη της ρωσικής ψυχής» είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής, που θα σας μείνει αξέχαστη για πάντα.....

 http://gr.rbth.com/a