Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο βουλευτής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (βιογραφικό-φωτογραφίες-βίντεο)




Όταν είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιούνιο του 2012 θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών. Ένα νεαρό
παλικάρι,άγνωστο μέχρι τότε στην πόλη και κυρίως ένας αριστερός βουλευτής στην Καστοριά! Ανήκουστο!
Τι δήλωνε τότε:
«Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος. Στην πρώτη του συνέντευξη ως βουλευτής πλέον, μίλησε για τη μεγάλη αγάπη του, τον Αρη, δηλώνοντας ότι είναι μέλος με αριθμό μητρώου 691.
Στο ερώτημα πώς βρέθηκε από την «κερκίδα στη Βουλή» απάντησε πως είναι η πρώτη φορά που ψήφισε, καθώς απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες. Οπως ο ίδιος λέει, από μαχητής της κερκίδας θα γίνει και μαχητής βουλευτής, δηλώνοντας πως από τη Βουλή θα βοηθήσει όσο μπορεί την ελληνική κοινωνία και τον νομό Καστοριάς αλλά και την «αγαπημένη του οικογένεια που είναι ο ‘Αρης».


Στα τρία χρόνια της βουλευτικής του θητείας  η δράση του ήταν έντονη και πολισχιδής με σταθμούς τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και τη συμμετοχή του στην αποστολή αλληλεγγύης του πλοίου Estelle με προορισμό τη Γάζα, τη συμμετοχή του στην παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα στις διαδηλώσεις, τη συμμετοχή του στους αγώνες  στις Σκουριές  Χαλκιδικής για να αποτραπεί η εγκατάσταση ορυχείων χρυσού στην περιοχή τους.
 diamantopoulowintimenews 
ΦΩΤΟ: intimenews
diamantopoulowintimenews2
ΦΩΤΟ: intimenews
Οι επικρίσεις που δέχτηκε ουκ ολίγες ακόμα και απο βουλευτές του αριστερού χώρου(Τατσόπουλος, Ψαριανός), τον αποκάλεσαν αναρχικό , τρομοκράτη με την περιβόητη μονταζιέρα της ΝΔ που αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, κατηγορήθηκε επίσης για την απουσία του σε αγώνες για τα φλέγοντα θέματα της τοπικής κοινωνίας , καθώς  και για το γεγονός ότι δεν έδωσε το παρόν κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι δηλώσεις του πολλές φορές ξεσήκωναν θύελλα αντιδράσεων όπως το περίφημο ‘Ραντεβού στα Γουναράδικα”.
Ο ίδιος ως έμπρακτη απάντηση σε όλες τις επικρίσεις έχει να επιδείξει τις δυναμικές παρεμβάσεις του στη Βουλή, τους κοινωνικούς του αγώνες και το γεγονός ότι τον στηρίζει πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας της Καστοριάς. Αυτή τη φορά μάλιστα κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι εκλέχτηκε τυχαία . Ψηφίστηκε χωρίς να έχει πίσω του πολιτικά τζάκια, με το” σπαθί του” και το έργο του.


Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό
Τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας.
Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980.
Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ.

«Με την υποψηφιότητα μου, μέσω του ρεαλιστικού και ανθρωποκεντρικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύω στην ενεργοποίηση της γενιάς μου, που είναι η πλέον εκπαιδευμένη και τεχνικά καταρτισμένη,ώστε να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Σύνθημα μας: οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους! Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα.

Είμαι πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς και του Συνδέσμου φίλων του Άρη Καστοριάς»

Εκλέχτηκε δύο φορές βουλευτής Καστοριάς με τον εκλογικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ : 12 Ιουνίου 2012  , 25 Ιανουαρίου 2015.
syriza 2012
Από την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου 2012


P1020438
P1020471
Από την εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου 2015
Επιμέλεια: fouit

Δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν τα exit poll και στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά (επί της οδού 11ης Νοεμβρίου) ήχησαν τα νταούλια και τα κλαρίνα, στους γνώριμους ρυθμούς των Ραγκουσαρίων. 
Η ένταση του κεφιού ανέβαινε κατακόρυφα όσο στην λίστα του ψηφοδελτίου προηγείτο  η εκλεκτή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ολυμπία Τελιγιορίδου. 

Το σκηνικό άλλαξε άρδην και στην... οθόνη του εκλογικού έπεσε "μαύρο" της ΕΡΤ, μόλις πήρε προβάδισμα ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος!
Μέσα σε λίγα λεπτά δεν υπήρχε "ψυχή" στο εκλογικό κέντρο, στο οποίο είχαν σβήσει τα φώτα και είχαν ξηλωθεί όλες τις αφίσες!
Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν κέρδισε τις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ; 
Ή μήπως....
 http://kastoriani-estia.blogspot.gr

ΒΙΝΤΕΟ από sentra.com.gr

Ευχαριστήρια επιστολή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους, φίλους και συντρόφους που για άλλη μια φορά με
τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα
πριν 2,5 χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Με την αριστερά για πρώτη φορά στη διακυβέρνηση της χώρας, δίνεται μια ιστορική
ευκαιρία στην Ελλάδα που προχωράει με αισιοδοξία, ελπίδα, αξιοπρέπεια και σταθερότητα
για να ανταμώσει με τους λαούς όλης της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που αλλάζει.
Μας δώσατε λαϊκή εντολή για να αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί ώστε να ξαναχτίσουμε
την πατρίδα μας σε νέες, σταθερές και δίκαιες βάσεις.
Η ελπίδα είναι εδώ! Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τα όνειρά μας να δικαιωθούν!