Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα του ΙΤΕ


 Η Δρ Παναγιώτα Ποϊράζη είναι μία από τους 20 κορυφαίους νευροεπιστήμονες που επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν το δίκτυο αριστείας FENS-KAVLI. Η
Παναγιώτα Ποϊράζη είναι Διευθύντρια Ερευνών στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), καθώς και κάτοχος ERC.
Τα πρώτα 20 μέλη του δικτύου επιλέχθηκαν ήδη και τα επόμενα 10 θα επιλεγούν το 2015. Στόχος του δικτύου είναι να προωθήσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δικτύωση μεταξύ νευροεπιστημόνων που βρίσκονται στην αρχή ή το μέσο της καριέρας τους και έχουν ερευνητική εμπειρία στην Ευρώπη.
Βιογραφικά στοιχεία
Η Δρ Ποϊραζη έλαβε το πτυχίο της στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Κύπρου με άριστα το 1996, το μάστερ και το διδακτορικό της στη Βιοϊατρική Μηχανική (Υπολογιστική Νευροεπιστήμη), επίσης με άριστα, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, το 1998 και το 2000, αντίστοιχα.
Έχει λάβει αρκετά βραβεία για την επιστημονική της συνεισφορά στην μοντελοποίηση του εγκεφάλου, όπως αυτό των Νέων Ερευνητών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) το 2005, δύο υποτροφίες Marie Curie το 2002 και το 2008, αλλά και μια εξαιρετικά σημαντική επιχορήγηση Νέων Ερευνητών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ερευνών (ERC) το 2012.
Το 2013 έγινε μέλος του AcademiaNet, του ευρωπαϊκού δικτύου διαπρεπών γυναικών επιστημόνων, ενώ έλαβε το κυπριακό βραβείο "Μανώλης Χριστοφίδης" για το 2014.
Εντός της χρονιάς επιλέχθηκε από το World Economic Forum ως μια από τους 40 κορυφαίους Νέους Επιστήμονες για να παρευρεθεί στο ετήσιο Meeting of the New Champions.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.fens.org/Outre…/FENS-Kavli-Network-of-Excellence/
Το εργαστήριο της Δρ Ποϊράζη: dendrites.gr