Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσωπα της πόλης - "Βερόνικα Αποστόλου"


Το ΔΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ σας παρουσιάζει την Αποστόλου Βερόνικα!! 






   
Γεννημένη στην Καστοριά το 1989.
 Απόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς.  Στη συνέχεια φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, όπου και νόσησε στο 4ο έτος σπουδών της.   



 Πάραυτα ορκίστηκε και ως στόχο από τότε είχε την ίδρυση ενός συλλόγου, ενός συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.  Ξεκίνησε με μία ημερίδα μαζί με την εθελοντική Καστοριάς και το όνειρο της έγινε πραγματικότητα τον Νοέμβριο του 2013, από τότε προεδρεύει τον σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς που αριθμεί 50 εγγεγραμμένα μέλη, 50 μέλη που έχουν αποδεχθεί τη νόσο τους. 










Επιπλέον είναι μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας , μέλος της περιφερειακής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία και μέλος της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία.

Επίσης δημιούργησε μαθήματα νοηματικής και μαθήματα Braille στην πόλη της Καστοριάς.






    Το 2013 εισήχθη στη Νομική σχολή Θεσσαλονίκης και παράλληλα ολοκληρώνει και το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο: Όψεις κοινωνικού βίου στην πόλη της Καστοριάς την περίοδο της κατοχής.
    
 Μάλιστα στις 29 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει στη Γερμανία, στην πόλη Osnobruck όπου θα παρουσιάσει την πόλη της Καστοριάς την περίοδο της κατοχής στο Γερμανικό κοινό σε ένα  τριήμερο συνέδριο. Αγαπά την πόλη της και το δείχνει με κάθε μέσο. 








Αισιόδοξη και πάντοτε χρησιμοποιεί τη φράση < να μη τα παρατάμε>, η ζωή φέρνει δυσκολίες αλλά εμείς πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Να μην αναρωτιόμαστε γιατί σε μένα Θεέ μου; Αλλά να λέμε γιατί όχι σε μένα;






*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...
Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.