Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα φουντουκιού (βήμα-βήμα)

Καλησπέρα φίλοι μου. Γιορτινή η συνταγή μας σήμερα, εφόσον βρισκόμαστε στο Δωδεκαήμερο. Όμως η τούρτα φουντουκιού, δεν προορίζεται μόνο για τότε. Προορίζεται για οποιαδήποτε περίπτωση θέλετε να εντυπωσιάσετε και να ευχαριστήσετε τους
αγαπημένους σας. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
παντεσπάνι:
7 αυγά
8 κουτάλια ζάχαρη άχνη
3 κουτάλια κακάο πικρό
3 κουτάλια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ φουντούκια αλεσμένα
σιρόπι:
2 κουτάλια σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (προτιμώ κεράσι)
1 ποτηράκι νερό
κρέμα:
500γρ σοκολάτα κουβερτούρα
750γρ κρέμα γάλακτος
6 κουτάλια πραλίνα φουντουκιού
4 γκοφρέτες σε κομματάκια (χρησιμοποιώ σοκοφρέτες)
300γρ φουντούκια χοντροκομμένα- 3 κουτάλια για την κρέμα μόνο
πασπάλισμα:
τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια
σοκολατάκια ferrero roche κομμένα στη μέση

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Η συνταγή είναι για ταψί 30νο.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη,και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι, το κακάο και στο τέλος τα αλεσμένα φουντούκια.

Ψήνουμε 30' περίπου, ώσπου να ψηθεί καλά από μέσα.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την πραλίνα φουντουκιού.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος 4' περίπου να πήξει και ν' αφρατέψει, και προσθέτουμε το μιγμα της σοκολάτας.

Ανακατεύουμε τα 3 κουτάλια χοντροκομμένα φουντούκια.

Τέλος προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις σπασμένες γκοφρέτες.

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 πάτους και σιροπιάζουμε τον πρώτο πάτο. Φτιάχνουμε το σιρόπι απλώς ανακατεύοντας το νερό με το σιρόπι του γλυκού κουταλιού. Απλώνουμε μια χοντρή στρώση κρέμας.

Επαναλαμβάνουμε και στο τέλος πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια.

Πριν σερβίρουμε, αν θέλουμε γαρνίρουμε με σοκολατάκια Ferrerro Rocher κομμένα στη μέση.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΦΙΛΟΙ  ΜΟΥ!

Δια χειρός Μαρίας Παπαϊωάννου
masasoura.blogspot.gr