Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η μπύρα και οι επιδράσεις της στην υγεία!!

Η μπύρα περιέχει βιταμίνες ΒΔεν είναι μόνο το κρασί που έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία, όταν καταναλώνεται με μέτρο.


Οι λάτρεις της μπύρας πρέπει να γνωρίζουν ότι και αυτή μπορεί να ωφελεί την υγεία τους.

Ένα ποτήρι κρύας μπύρας, έχει σπουδαία γεύση, δροσίζει, χαλαρώνει και απ’ ότι δείχνουν πολλές έρευνες βοηθά διάφορα συστήματα του οργανισμού μας. 

Το σημαντικό, που πρέπει όλοι να θυμούνται, όπως εξάλλου με όλα τα αλκοολούχα ποτά, είναι η κατανάλωση της μπύρας με μέτρο, δηλαδή ένα έως δύο ποτήρια την ημέρα.

Η καρδία, η μπύρα, το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά

Διάφορες αξιόλογες έρευνες έδειξαν ότι άτομα που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια αλκοολούχων ποτών, διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις απ’ ότι άτομα που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι θετικές επιδράσεις του αλκοόλ, συγκεκριμένα της αιθανόλης, περιλαμβάνουν τη μείωση της πηκτικότητας του αίματος και πρόκλησης θρομβώσεων με απόφραξη στις αρτηρίες. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL και μείωση της κακής χοληστερόλης LDL.

Πηγή φυτικών ινών

Η μπύρα περιέχει πολλές διαλυτές φυτικές ίνες. Οι εν λόγω ίνες μειώνουν τη χοληστερόλη αίματος και έτσι ωφελούν την καρδία.

Βιταμίνες Β

Η μπύρα περιέχει βιταμίνες Β, όπως η νιακίνη, η ριβοφλαβίνη, το φολικό οξύ, το παντοθενικό οξύ, οι βιταμίνες Β6 και Β12.

Οι βιταμίνες Β έχουν μεταξύ άλλων και δράσεις προστατευτικές για την καρδία και τις αρτηρίες. 

Οι νεφροί και η μπύρα

Η κατανάλωση μπύρας συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο για πέτρες στους νεφρούς. Μάλιστα διαφάνηκε σε μερικές έρευνες ότι η μπύρα μειώνει περισσότερο τον κίνδυνο για νεφρολιθίαση από άλλα αλκοολούχα ποτά.

Ο λόγος της καλύτερης προστασίας από τις πέτρες στους νεφρούς που προσφέρει η μπύρα, φαίνεται ότι σχετίζεται με το άφθονο νερό που δίνει και τη διουρητική της ιδιότητα.

Επίσης υπάρχουν ουσίες από το λυκίσκο, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της μπύρας, οι οποίες επιβραδύνουν την απελευθέρωση ασβεστίου από τα οστά, το οποίο εμπλέκεται στη δημιουργία νεφρολιθίασης.

Θερμίδες και ελαφριά μπύρα

Είναι γνωστό ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες. Υπάρχουν μπίρες που είναι φτωχότερες σε θερμίδες. Υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία που μειώνει λίγο το περιεχόμενο σε αλκοόλ  και υδατάνθρακες.

Με τον τρόπο αυτό, κάποιος μπορεί να απολαύσει μια ελαφριά μπύρα με την αιθανόλη της, προσλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες, παρά όταν καταναλώνει μια κανονική μπύρα.

Η ενδυνάμωση του σκελετού από τη μπύρα

Είναι γνωστό ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αδυνατίζει τα οστά και το σκελετό. Ωστόσο, μία έως δύο μπίρες την ημέρα, είναι δυνατόν να τον κάνουν ισχυρότερο.

Η θετική αυτή επίδραση, οφείλεται στη σιλικόνη που συσχετίστηκε με ισχυρότερα οστά. Η σιλικόνη είναι ένα στοιχείο, που υπάρχει μόνο σε λίγα τρόφιμα και ποτά.

Έρευνες έδειξαν ότι άνδρες που κατανάλωναν μία έως δύο μπίρες την ημέρα, είχαν σημαντικά μεγαλύτερη οστική πυκνότητα, από άνδρες που απείχαν από το αλκοόλ.

 http://diatrofi.medlook.gr/