Μια εύκολη συνταγή για ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα για όλες τις ώρες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
•1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•2 καψουλίτσες βανίλιες
•3 σοκολάτες κουβερτούρας των 125 γρ. [ψιλοκομμένες]
•3 κουταλιές της σούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
•2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
•8 μπισκότα ορεο, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1.Παίρνουμε ένα τσέρκι 20χ20 εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολα ή ένα αντίστοιχο ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει όλο με αλουμινόχαρτο [να εξέχει περιμετρικά έξω από ταψί] ώστε να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
1.Παίρνουμε ένα τσέρκι 20χ20 εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολα ή ένα αντίστοιχο ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει όλο με αλουμινόχαρτο [να εξέχει περιμετρικά έξω από ταψί] ώστε να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
2.Βάζουμε στη φωτιά σε πολύ χαμηλή
θερμοκρασία, ή μπεν μαρί, το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη κουβερτούρα, το
βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η
κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα [6-8΄περίπου]. Ρίχνουμε και το
κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
3.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και
προσθέτουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ και
αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαρίζ ή την
ανάποδη ενός κουταλιού βουτηγμένο σε νερό και μόλις κρυώσει λίγο το
βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
4.Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας.
sintayes.gr