Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

O Καστοριανός σεφ Γιώργος Γαβριάς σε εύκολες συνταγές για παιδικό πάρτι (συνταγές)


gavriasgiorgos



Ο Καστοριανός σεφ Γιώργος Γαβριάς παρουσιάζει εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για παιδικό πάρτι, στην εκπομπή “Chef στον αέρα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Ο Γιώργος Γαβριάς είναι καθηγητής μαγειρικής LE MONDE, ενώ διατέλεσε καθηγητής στην Κρατική Σχολή Μαγειρικής από όπου και αποφοίτησε. Μάλιστα με την ολοκλήρωση των σπουδών του είχε λάβει υποτροφία για ένα χρόνο σε σχολή της… Γαλλίας, όπου και εφοίτησε.
Υπήρξε σεφ σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας.
Σήμερα εργάζεται στη εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ. 



O Chef και καθηγητής μαγειρικής Γιώργος Γαβριάς μας δείχνει ένα αλμυρό κέικ με παριζάκι, πρωτότυπο σαγανάκι φούρνου με κοτομπουκιές, τα εύκολα τραμετζίνι και τα μυστικά της μπόμπας του μπουφέ!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ : Ελένη Ψυχούλη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Γαλανούλης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Ζένια Αναστασιάδου, Αρετή Βαρδάκη
Δ. ΦΩTOΓPAΦIAΣ : Γιώργος Παπανδρικόπουλος
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Πάνος Παπαδόπουλος
Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λουκάς Ζαγοραίος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ΠAPAΓΩΓH : PROSENGHISI- FILM AND VIDEO PRODUCTIONS Ltd.



ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ
Από το chef Γιώργο Γαβρία

ΥΛΙΚΑ
4 πίτες για σουβλάκια
1 παριζάκι IFANTIS
300 γρ. γάλα
4 αβγά
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 κλων. θυμάρι
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πίτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα blender για να τις αλέσουμε σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς ψίχουλα αλλά θέλουμε και μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τις πίτες σε μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το παριζάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε επίσης στο μπλέντερ και το αλέθουμε με διακεκομένες κινήσεις για να χοντροαλεστεί.
Το προσθέτουμε στις πίτες και ανακατεύουμε.
Αλέθουμε στο μπλέντερ και το κεφαλοτύρι πολύ ψιλό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε μπολ 4 αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα.
Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα χωρίς να το πιέσουμε πάρα πολύ.
Στρώνουμε απαλά την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC για 40΄- 45΄
Παραγωγή © 2010 Chef on Air.

ΜΙΚΡΑ TRAMEZZINI ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Από το chef Γιώργο Γαβρία
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
6 φέτες ψωμί του τοστ ολικής χωρίς κόρα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα IFANTIS
1 αγγούρι
1 ντομάτα
1 μαρούλι
1 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s
1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Με την βοήθεια ενός πλάστη δουλεύουμε τις φέτες του τοστ σαν να ανοίγουμε «φύλλο» μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές.
Αλείφουμε το ψωμί με το μείγμα γιαουρτομαγιονέζας, τοποθετούμε από πάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, γιαουρτομαγιονέζα, μαρούλι, γιαουρτομαγιονέζα και από πάνω μια ακόμα φέτα ψωμί την οποία θα ακουμπήσουμε περίπου στα 2/3 της προηγούμενη για να μας διευκολύνει στο τύλιγμα. Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα ψωμιού με γιαουρτομαγιονέζα και από πάνω γαλοπούλα και ντομάτα με γιαουρτομαγιονέζα.
Πιάνουμε την άκρη του ψωμιού και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι προσέχοντας να μη μας φύγουν τα υλικά.
Κόβουμε το ρολάκι σε 4 ομοιόμορφες φέτες και τις σερβίρουμε ξαπλωτές για να φαίνονται και τα χρώματα στο εσωτερικό τους.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με φέτες μαύρου ψωμιού. Τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και τοποθετούμε γιαουρτομαγιονέζα, γαλοπούλα και ένα κομματάκι αγγούρι στην κάτω πλευρά. Από πάνω άλλη μια φέτα ψωμί στα 2/3 της προηγούμενης φέτας, γαλοπούλα, γιαουρτομαγιονέζα και στην άκρη κατά μήκος της γαλοπούλας ένα κομμάτι κόκκινης πιπεριάς. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι και κόβουμε σε 4 ομοιόμορφες φέτες.
Επαναλαμβάνουμε με άσπρο ψωμί του τοστ ανοιγμένο λεπτό σαν φύλλο, φέτες γαλοπούλας, μαρούλι, γαλοπούλα και κίτρινη πιπεριά. Στα ενδιάμεσα βάζουμε γιαουρτομαγιονέζα στην οποία έχουμε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ για να πάρει ένα όμορφο ροζ χρώμα και ωραία γεύση. Τυλίγουμε σε ρολάκι και κόβουμε σε 4 φέτες.
Σερβίρουμε όλες μαζί τις φετούλες από τα tramezzini που φτιάξαμε σε πιατέλα γαρνίροντας με λαχανικά.

Παραγωγή © 2010 Chef on Air.

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Από το chef Γιώργο Γαβρία

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κοτομπουκιές πανέ IFANTIS
3 ντομάτες
250 γρ. φέτα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κλων. βασιλικό
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο ταψί τις κοτομπουκιές χωρίς να τις ξεπαγώσουμε απευθείας από την κατάψυξη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 10 λεπτά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο μαζί με μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί η ντομάτα.
Βάζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και την τρίβουμε με ένα πηρούνι σε κομματάκια.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε πάνω στις κοτομπουκιές την ντομάτα και από πάνω την τριμμένη φέτα.
Τοποθετούμε από πάνω μερικά φυλλαράκια βασιλικού και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η φέτα.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές ζεστές ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Παραγωγή © 2010 Chef on Air.