Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η μαρία μας φτιάχνει ΡΑΒΑΝΙ ΕΚΜΕΚ!! (βήμα-βήμα)

Καλησπέρα φίλοι μου. Απρόσμενα απολαυστική η σημερινή συνταγή μας, με κάνει πολύ περήφανη, επειδή τόσο η σύλληψή της όσο και η πραγματοποίησή της ήταν πολύ ευχάριστη για μένα Ήθελα να φτιάξω κάτι δροσερό, μυρωδάτο και νόστιμο, αλλά και να μην ξεφεύγει από τα όρια της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής. Κι έτσι δημιούργησα το Ραβανί Εκμέκ. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα παραδοσιακότατο ραβανί, καλυμμένο με κρέμα και σαντιγί. Και αν κρίνω από τον αριθμό αυτών που μου ζήτησαν τη συνταγή, πρόκειται για ένα γλυκό που θα επαναληφθεί πολύ συχνά. έτσι λοιπόν, δε θα μπορούσα παρά να το μοιραστώ μαζί σας, επειδή τα ωραία πράγματα πρέπει ν τα χαίρονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
8 αυγά
1 1/3   κούπα ζάχαρη
1 1/3   κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/3  κούπα σιμιγδάλι ψιλό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
σιρόπι:
2 2/3  κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2  κουταλιά βιταμ
μισό λεμόνι
1 1/3  κούπα γάλα (για το τέλος)
Κρέμα:
1 ½ λίτρο γάλα
10 κουτάλια ζάχαρη
10 κουτάλια κορν φλάουρ
Σαντιγί:
1 κουτί σαντιγί σκόνη
1 ποτήρι κρύο γάλα

1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες: 
Η δόση αυτή είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.Μη σας τρομάζει η ποσότητα των υλικών. Είναι πολύ εύκολο το γλυκό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 

Χτυπάμε πολύ καλά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Έπειτα, ανακατεύοντας, προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες.

Το ψήνουμε για 30' περίπου.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα για να προλάβει να κρυώσει. Ενώνουμε όλα τα υλικά της μαζί σε φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.

Ταυτόχρονα σιγοβράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5'. Προσοχή! Όχι το γάλα. Πρέπει να κρυώσει το σιρόπι.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού.

Στη συνέχεια, ποτίζουμε με το κρύο σιρόπι.

Από πάνω απλώνουμε την κρέμα σ' όλο το ραβανί.

Βάζουμε στο ψυγείο,και ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη σκόνη με το κρύο γάλα για 4'. Προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Είναι έτοιμη να την απλώσουμε πάνω στο εκμέκ.

Χαράζουμε όλη την επιφάνεια του ραβανί με ένα πιρούνι για να κάνουμε το ντεκόρ.

Κρατάμε στο ψυγείο ώσπου να το σερβίρουμε.... και όταν το κάνουμε, απολαμβάνουμε γεύση... και κριτικές!

Φίλοι μου, σας το συνιστώ με όλη μου την καρδιά. Θα χορτάσετε απόλαυση και συγχαρητήρια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη