Μια άψογη διοργάνωση απ’ όλες τις πλευρές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι θεατές που κατέκλυσαν εχθές το δημοτικό γήπεδο του Άργους Ορεστικού για να παρακολουθήσουν το 9ο Γκραν Πρι Στίβου.
Το άλμα του Κώστα Μπανιώτη στο 2.28 που του έδωσε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ζυρίχη
Η Τατιάνα Γκούσιν ξεπερνά το 1,86 μ.
fouit.gr
Πολύ υψηλές οι προδιαγραφές που δίκαια το κατατάσσουν σε ένα από τα καλύτερα μίτιγκ στίβου στην Ελλάδα
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε – κάτι που δήλωναν συνεχώς και οι αθλητές στο fouit.gr – το γεγονός ότι δεν υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση στους αγώνες ,όλα κύλησαν εκπληκτικά γρήγορα και αυτοί με τη σειρά τους φρόντισαν να ανταμείψουν τους θεατές με εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις.
Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους : τους διοργανωτές, τους εθελοντές για την προσφορά τους στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων και φυσικά στους αθλητές!
Αέρας Ζυρίχης υπήρχε σήμερα στο Άργος Ορεστικό, στο τρίτο Γκραν Πρι της σεζόν αναφέρει τo segas.gr, εκεί όπου ο Κώστας Μπανιώτης και ο Μάκης Στεργιούλης, με το καλημέρα στις εμφανίσεις τους στη σεζόν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο Κώστας Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2,28 μ. στο ύψος και έπειτα τοποθέτησε τον πήχη στα 2,32 μ., όπου δοκίμασε δύο φορές και στη συνέχεια στα 2,34 μέτρα. Ο πήχης μπορεί να μην στάθηκε σε καμία από τις τρεις προσπάθειες, ωστόσο ο έμπειρος άλτης έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του. «Αυτό που ήθελα ήταν να πιάσω το όριο. Τα άλματα στο 2,32 μ. και 2,34 μ. ήταν καλά έστω κι αν δεν ήταν επιτυχημένα. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να βρω το ρυθμό μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου.
Δεύτερος με 2,20 μ. και καλά αλλά χαμένα άλματα στα 2,26 μ., ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου. Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε ο Γιώργος Τεσσαρομάτης, που ανέβηκε πάνω από τα 2,16 μέτρα.
Επτά χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στον ανοιχτό στίβο, ο Μάκης Στεργιούλης κατάφερε να βρει και πάλι τον τρόπο να βρει το δρόμο για ένα μεγάλο του σε ένα σπουδαίο γεγονός. Ο Ελληνας σπρίντερ τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.30 (1,4) όσο και το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν και πλέον είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε μια διοργάνωση ‘όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Κώστα Ηλία έτρεξε μια ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ το οποίο είναι 10.29, από το…μακρινό 2007. «Δεν ήταν πολύ καλή κούρσα, έχω ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Ηταν όμως μια δουλεμένη κούρσα. Εχω δουλέψει πάρα πολύ ώστε να είμαι αποδοτικός μετά τα 50 μ. με 60 μέτρα. Τώρα δίχως άγχος θα συνεχίσω την προπόνηση μου», είπε ο Στεργιούλης, που προερχόταν από τραυματισμό στον αστράγαλο. Ο έμπειρος σπρίντερ θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος των γυναικών η Τατιάνα Γκούσιν, που στον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα ξεπέρασε το 1,86 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Μάλιστα η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,90 μ., ύψος που θα επιδιώξει να νικήσει το επόμενο διάστημα και το οποίο θα της δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης. Η Γκούσιν από τον Ιανουάριο σπουδάζει και γυμνάζεται στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.
Στο τριπλούν των ανδρών ο Μανώλης Μακρής ήταν νικητής με 16,05 μ., με τον Παύλο Μπόφτση να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 16,04 μ., ενώ στο μήκος την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Γαλένη που προσγειώθηκε στα 6,39 μέτρα με την Χάιδω Αλεξούλη να ακολουθεί με 6,38 μέτρα. Στον αγώνα πήρε μέρος και ηΑθανασία Πέρρα, όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση με 5,92 μέτρα. Καλή εμφάνιση πργαματοποίησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης, που επικράτησε στο μήκος με 7.85 μέτρα. Στα 400 μ. νικήτρια ήταν η Αγνή Δερβένη με 55.10, ενώ στα 400 μ. εμπ. ο Γιαννης Λουλάςδεν κατάφερε να σημειώσει επίδοση που θα του έδινε το εισιτήριο για Ζυρίχη και περιορίστηκε στη νίκη με 51.83. Στα 200 μ. η Ελένη Αρτυματά ήταν νικήτρια με 24.21, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά στην πελματιαία, δεύτερη με 24.68 ήταν η Ηρώ Πιντή και τρίτη η Κατερίνα Σαρρή (25.00).
Ο ασημένιος και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου στο πετυχημένο του άλμα στα 2.20 μ.Τα άλματά του έδειξαν ότι επανέρχεται δυναμικά μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία 2 χρόνια.
Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Αθανασία Πέρρα αγωνίστηκε στο μήκος
Η Αγνή Δερβένη νικήτρια στα 400μ.
Η Ελένη Αρτυματά νικήτρια στα 200μ. αν και τραυματίστηκε.Ευχόμαστε να μην είναι πολύ σοβαρό και να δούμε τη σπουδαία Κύπρια αθλήτρια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ζυρίχη
Η Καστοριανή αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων Σόνια Τσεκίνη-Μπουδούρη πρόσφερε τις υπηρεσίες της στη διοργάνωση.
Ανάμεσα στους θεατές και ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Αδαμόπουλος Σωτήρης
Απονομή 100μ.Μεγάλη επίδοση(10.30) για τον νικητή Μάκη Στεργιούλη που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.