Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πρόσωπα της πόλης - "Δημήτρης Παπαγεωργίου"


Το deskastoria σας παρουσιάζει τον δημιουργό των τατουάζ...RAUL !!

 Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε εμένα γνωστός ως Μίμης και γνωστός στο ευρύ κοινό ως Raul, γεννήθηκε στην Καστοριά, στις
αρχές της δεκαετίας του ‘70 . “ Όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, πάντα
ήμουν καλλιτεχνικής φύσης άνθρωπος”, λέει ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, γοητευμένος από την τέχνη του τατουάζ, τον πολιτισμό που συνδέεται με αυτό και την ιδέα της ύπαρξης ενός μόνιμου έργου τέχνης σε ένα μόνο άτομο, τροφοδοτεί την επιθυμία του να μάθειτατουάζ, πράγμα που και κάνει μόνος του.. Μετά από το “δια βίου” πάθος, για τη δημιουργική έκφραση των προσωπικών του απόψεων, αποφασίζει ότι θέλει να κάνει τέχνη “πλήρους απασχόλησης”, και οδηγείται στα τέλη της δεκαετίας του ’90, στο πρώτο studio του, με βάση την Καστοριά, το 2002 στο δεύτερο studio του στην Αθήνα και το 2004 στο τρίτο studio στην Σαντορίνη. Κάνοντας τατουάζ για πάνω από 15 χρόνια, ο Raul έχει κερδίσει την αναγνώριση στην κοινότητα της τέχνης και έχει γίνει ευρέως γνωστός στη βιομηχανία του τατουάζ, για το συνδυασμό της ζωγραφικής και τις τεχνικές του δεξιότητες.
Απολαμβάνει να κάνει όλα τα στυλ, ωστόσο, όπως βλέπουμε στα έργα του κάνει πολλά πορτραίτα και ρεαλιστικά σχέδια. ‘Εχει ειδικευθεί σε αυτό το στυλ επειδή θεωρεί ότι είναι άκρως διασκεδαστικό και προκλητικό , να συλλάβει και να επεξεργαστεί τόσες λεπτομέρειες σε ένα και μόνο κομμάτι. Η χαρά, του ότι υπερβαίνει τις προσδοκίες του πελάτη κάθε φορά, είναι η πιο ευχάριστη και αποδοτική πλευρά της δουλειάς του.
Είναι ενθουσιασμένος, ως δημιουργός και μέντορας των καλλιτεχνών του Open Mind Tattoo Club, γιατί έχει καταφέρει να δημιουργήσει τρία άριστα εξοπλισμένα καταστήματα, παράλληλα με μια ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, και όλα αυτά προήλθαν από το δικό του πάθος για την τέχνη και τις ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας.. Αυτή την στιγμή ηγείται της ομάδος του Open Mind Tattoo Club , διδάσκει σεμινάρια σε άλλους tattooers και επίδοξους καλλιτέχνες για προχωρημένες τεχνικές, και επίσης συλλέγει υλικό από όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του, για το πρώτο του “custom tattoo-book”, που θα εκδοθεί στην Ελλάδα..





















*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...

Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.