Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πρόσωπα της πόλης - "Τρύφωνας Δ. Ζήσης"











 Το deskastoria.gr  σας παρουσιάζει τον σκηνοθέτη Τρύφωνα Δ. Ζήση!!





Ο Τρύφωνας Ζήσης , γεννήθηκε στην Κοζάνη από γονείς Καστοριανούς που βρέθηκαν εκεί
λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων το 1974. 



Ωστόσο πέρασε τα περισσότερα χρόνια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του στην Καστοριά. Λάτρης των οπτικοακουστικών μέσων , από την ηλικία των 15 ετών δραστηριοποιήθηκε ως ραδιοερασιτέχνης, και μετέπειτα ως ραδιοφωνικός παραγωγός και dj στα γνωστότερα ραδιόφωνα και club της περιοχής. Τελικά όμως, τον κέρδισε η τηλέοραση, όπου και αφιέρωσε τις σπουδές του με εξειδίκευση στα computer graphics, την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και τον κινηματογράφο.


 
Από το 1996 εργάσθηκε στον νεοιδρυθέντα τότε τηλεοπτικό σταθμό της Καστοριάς,τον FLASH TV, ενώ μετέπειτα στο Δίκτυο 1, σε διαφημιστικές εταιρίες αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2010εργάζεται στο τηλεοπτικό σταθμό West Channel ως σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της διαφήμισης





Έχει επιμεληθεί εκατοντάδες τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα πολιτιστικά, τηλεοπτικές διαφημίσεις, συναυλίες, αφιερώματα και ντοκιμαντέρ που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Το 2012, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ του West Channel «1912-2012Δυτική Μακεδονία» όπου καταγράφεται η ιστορία της περιοχής μας με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται τα διαφημιστικά σποτ για τα Ραγκουτσάρια και πολλών άλλων εκδηλώσεων για συλλόγους της Καστοριάς. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα ενός τουριστικού ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Καστοριάς, που σύντομα θα παρουσιαστεί στο κοινό.









*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...
 
Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.