Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΣΚΕΤ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ:Άργος Ορεστικό vs Ηρακλής Κοζάνης 73-74(φωτο)!!


DSC01456Απρόσμενη ήττα υπέστη το Άργος Ορεστικό που αντιμετώπιζε στην έδρα του τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Ηρακλή Κοζάνης σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι γηπεδούχοι πάντως εκφράζουν
πολλά και δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία του κ. Λαζαρίδη  για τα πολλά εις βάρος τους σφυρίγματα καθ όλη την διάρκεια αλλά και σε καθοριστικό σφύριγμα για την έκβαση του παιχνιδιού που δεν δόθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την  διοίκηση του Α.Σ Άργους Ορεστικού να εκδίδει μάλιστα και σχετική ανακοίνωση.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και έφτασαν να προηγούνται με εννέα πόντους (25-16) στα 1:20 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου με τους Τράντα και Μιχαηλίδη να ξεκινάνε «ζεστοί» από τα 6,75. Οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν παρόλα αυτά την διαφορά στους τρείς με το σκορ να κλείνει στο 26-23.
DSC01450
Στο ξεκίνημα του β΄ δεκαλέπτου, ο Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί με ένα πόντο με βολές του Ντισλή μετά από τεχνική ποινή (στο παιχνίδι συνολικά δόθηκαν τέσσερις τεχνικές ποινές από δύο εκατέρωθεν.) Ο Πανταζής με τρίποντο όμως έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του. Στα τελευταία πέντε λεπτά για το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στη ζώνη της αντίπαλης άμυνας και προηγήθηκαν με τέσσερις (35-31). Οι φιλοξενούμενοι όμως έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και με τον Ντισλή να δημιουργεί και να εκτελεί, κατάφεραν να προσπεράσουν με το 37-41 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
DSC01444
Χωρίς καλάθι έμειναν στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου και οι δύο ομάδες με την ομάδα του  Ηρακλή να σκοράρει πρώτη για το 37-43. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά της τάξης των 9 πόντων (39-48), για πρώτη φορά στο παιχνίδι.  Κόττας και Μιχαηλίδης που ήταν ασταμάτητοι δεν τους άφησαν να ξεφύγουν ρίχνοντας την διαφορά στους 6, 44-53 στα 3:00. Ο έμπειρος Ντισλής όμως με προσωπικές ενέργειες και πάλι έστειλε την διαφορά στους δέκα το τελευταίο λεπτό , με τον Ζυγούρα πάντως να πετυχαίνει ακόμα ένα τρίποντο και το δεκάλεπτο να κλείνει με το 49-58.
DSC01466
 Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Ο Κόττας στο ξεκίνημα μείωσε με καλάθι και φάουλ στους 6. Οι γηπεδούχοι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά, όμως οι Κοζανίτες κρατούσαν τα ηνία μέχρι και το 35ο λεπτό με την διαφορά μάλιστα να φτάνει και τους 12, 58-70. Οι «λύκοι» όμως έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και επέστρεψαν δυναμικά στο παιχνίδι, με την πίεση να αποδίδει οδηγώντας τους αντιπάλους σε λάθη, οι οποίοι πολλές φορές μόλις και μετά βίας περνούσαν το κέντρο. Στο τελευταίο κρίσιμο λεπτό, η μπάλα μπήκε και βγήκε σε τρίποντο του Μιχαηλίδη (σ.σ παίχτη Άργους) με το σκορ να είναι 71-72. Στα 9,7 δευτερόλεπτα ο Κόττας κρύο αίμα στις βολές έβαλε μπροστά την ομάδα του με 73-72, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Το γήπεδο πάγωσε αμέσως μετά όταν ο Μιχαηλίδης( σ.σ παίχτης Ηρακλή)  ευστόχησε σε διείσδυση, μετά από ξεκάθαρα βήματα που όμως δεν δόθηκαν. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στα τελευταία 5, 5 δευτερόλεπτα… Με τους γηπεδούχους να έχουν τον τελευταίο λόγο στην επίθεση, ο Τράντας αστόχησε σε τρίποντο που επιχείρησε με τον Ζυγούρα να κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ επιχειρώντας προσπάθεια στην εκπνοή, με την αντίπαλη άμυνα να τον «γκρεμίζει» αλλά με τους διαιτητές να μην καταλογίζουν το σφύριγμα που πιθανώς να άλλαζε και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού εξαγριώνοντας τους φιλάθλους στην κερκίδα. Το τελικό 73-74 βρίσκει την ομάδα του Άργους στην 10η πλέον θέση , με το πρωτάθλημα να είναι εξαιρετικά αμφίρροπο και τις ομάδες στις τελευταίες θέσεις να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι για την παραμονή τους. Για την 21η αγωνιστική το Άργος αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας παιχνίδι την Λιβαδειά.
DSC01447
DSC01475
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 73-74
Τα δεκάλεπτα: 26-23, 37-41, 49-53, 73-74.
Διαιτητές: Λαζαρίδης – Τσιρτσιμάλης.
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Δημητριάδης): Πανταζής 14 (3), Ζυγούρας 13 (2), Μιχαηλίδης Γ. 8 (2), Μαγρίζος 2, Σκορδάρης, Τράντας 16 (3), Κόττας 20, Μπόζιαρης, Τσαγκαρούλης, Χατζηκυριακίδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Τζιλίνης): Ντισλής 25 (1), Γιαννουζάκος 13 (3), Μιχαηλίδης Γρ. 9, Αζίζης, Μούκας 2, Κυρίτσης 8 (1), Σιώμος 21 (1), Μαλτέζος.
Βαθμολογία (σε 20 αγώνες)
1.Δόξα Λευκάδας 37 (17-3)
 ———————————
2.Λιβαδειά 35 (15-5)
 ———————————
 3.Μαχητές Δόξας Πευκών 32 (12-8)
 4.ΧΑΝΘ 32 (12-8)
5.Στρατώνι 31 (11-9)
6.Αίας Εύοσμου 31 (11-9)
7.Πευκοχώρι 30 (10-10)
 8.Αργοναύτης 30 (10-10)
 9.Πιερικός Αρχέλαος 30 (10-10)
10.Άργος Ορεστικό 29 (9-11)
 ———————————
11.Αιγάλεω 28 (8-12)
12.Νίκη Βόλου 25 (5-15)
13.Ελευθερούπολη 25 (5-15)
14.Ηρακλής Κοζάνης 25 (5-15)
Η επόμενη αγωνιστική (21η, 23/03):  
 Ηρακλής Κοζάνης – Αιγάλεω
Πευκοχώρι – ΧΑΝΘ
Ελευθερούπολη – Αργοναύτης
Αίας Ευόσμου – Στρατώνι
Λιβαδειά – Άργος Ορεστικό
Νίκη Βόλου – Πιερικός Αρχέλαος
Δόξα Λευκάδας – Μαχητές Δόξας Πεύκων


Ρεπορτάζ: Τερζοπούλου Ερμιόνη
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ


ΜΠΑΣΚΕΤΒρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε από την Κ.Ε.Δ. την εφ’ όρου ζωής εξαίρεση του διαιτητή Λαζαρίδη Κωνσταντίνου. Είναι κοινώς γνωστό ότι πρόκειται για διαιτητή έντιμο μεν, ιδιαίτερου ψυχισμού δε. Θεωρούμε ότι στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι αμερόληπτος και ότι δεν επηρεάζεται από γεμάτα γήπεδα, είδαμε να φτάνει στο άλλο άκρο και να αδικεί ΚΑΤΑΦΟΡΑ την ομάδα μας. Με τις πάνω από 20 λανθασμένες αποφάσεις του, αλλά και την προκλητική συμπεριφορά του κατάφερε να χαλάσει ένα καθόλα ήρεμο παιχνίδι, να γίνει εκείνος ο πρωταγωνιστής και να εξοργίσει ένα ολόκληρο γήπεδο που κατά γενική ομολογία είναι από τα πιο ευγενή φίλαθλα κοινά στο χώρο του μπάσκετ.
Είναι η δεύτερη φορά φέτος που μας σφυρίζει και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, με τον συγκεκριμένο και μόνο διαιτητή, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει χρεώσει στην ομάδα μας στα δύο αυτά παιχνίδια περισσότερες τεχνικές ποινές από ότι έχουμε δεχθεί σε όλο το πρωτάθλημα, με πραγματικά ασήμαντες έως γελοίες αφορμές, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του και του ρόλου του. Απέτυχε παντελώς στο έργο του και με τη διεστραμμένη αίσθηση του δικαίου που τον διακατέχει, ξεκάθαρα ΚΑΘΟΡΙΣΕ το αποτέλεσμα του αγώνα, ελπίζουμε όχι και της σεζόν. Αισθανόμαστε ότι δεν σεβάστηκε τον ιδρώτα μας, και δεν θέλουμε να τον συναντήσουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
Τονίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον έτερο διαιτητή κ.Τσιρτσιμάλη που ήταν άριστος, όπως και με την ομάδα του Ηρακλή Κοζάνης που παίζει πάνω απ’όλα για την αξιοπρέπειά της. Ευελπιστούμε ότι για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και του ήθους του αθλήματος μας γενικότερα, όλες οι ομάδες να πράξουν το ίδιο μέχρι τέλους.
Το μόνο που ζητάμε για το κρίσιμο υπόλοιπο του πρωταθλήματος είναι να διατηρηθεί το πολύ υψηλό επίπεδο της διαιτησίας και στο τέλος να πάρει ο καθένας ότι του αξίζει.

Η διοίκηση του
Α.Σ. Άργους Ορεστικού
Άργος Ορεστικό, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014