Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ένα τέλειο γλυκό με double OREO!!

Η πιο λαχταριστή τούρτα μπισκότου από την Αργυρώ!
Ένα τέλειο γλυκό !

Υλικά συνταγής:

3 συσκευασίες double OREO
Για τη σοκολατένια κρέμα ΟREO:

1½ λίτρο γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
1 κουτί φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία μίνι OREO

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τη μια συσκευασία double OREO, την κρέμα από το μπισκότο. Τρίβουμε τα OREO στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες double OREO σε χοντρά κομμάτια. Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα ΟRΕΟ.

Για την κρέμα OREO με σοκολάτα:

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα . Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε. Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα OREO. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα OREO πάνω στα σπασμένα μπισκότα.

Για την επικάλυψη:

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο ΟREO και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες.
Πασπαλίζουμε με μίνι ΟREO και σερβίρουμε.