Πόσες φορές έχει τύχει να μαγειρεύεις λίγο πριν κοιμηθείς και να περιμένεις μέχρι να κρυώσει το φαγητό σου για να μπορέσεις να το βάλεις στο ψυγείο; Δες πώς μπορείς να το κάνεις με πιο γρήγορο τρόπο κερδίζοντας χρόνο..
Ρύζι, φασόλια και όσπρια τα οποία φτιάχνεις στην κατσαρόλα μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τόσο η κατσαρόλα όσο και το ίδιο το φαγητό που είναι ζεστό έχουν την τάση να κρατάνε τη θερμοκρασία τους για πολύ ώρα.
Για να μειώσεις το χρόνο αναμονής σου μετέφερε το φαγητό σου σε μία λαδόκολα (την οποία έχεις βάλει σε ένα ταψί) και άπλωσέ το. Αυτό αφήνει το φαγητό να κρυώσει πιο εύκολα, γρήγορα και ομοιόμορφα. Αν θέλεις μπορείς να σκεπάσεις το ταψί με διαφανές κάλυμμα, έτσι ώστε να μη στεγνώσει το φαγητό σου, και να κάνεις μερικές τρύπες για να παίρνει και λίγο αέρα.
Πρόκειται για ένα πολύ απλό trick που θα σε γλιτώσει από μεγάλη αναμονή μέχρι να κρυώσει το φαγητό σου και να το βάλεις στο ψυγείο.