Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔEITE το ρεπορτάζ του MEGA για την συμπλοκή στο Γράμμο (βίντεο) - Νέες πληροφορίες.




 Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για την συμπλοκή στο Γράμμο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Δείτε βίντεο:




Ενοπλοι δραπέτες φυλακών της Αλβανίας συνεπλάκησαν με αστυνομικούς στην Καστοριά - Συνελήφθη ο ένας

Συμπλοκή αστυνομικών με δραπέτες της φυλακής Ντρένοβα στην Αλβανία (170 χλμ. νοτίως των Τιράνων) σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα σε ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου, στην Καστοριά. Συνελήφθη ένας εξ αυτών, ο οποίος ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ.

Απο τις αλβανικές φυλακές είχαν αποδράσει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συνολικά επτά κρατούμενοι. Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αλβανία, ενώ οι αλβανικές αρχές ενημέρωσαν σχετικά τις αρμόδιες αρχές σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Γράμμο για τον εντοπισμό των άλλων δύο κακοποιών που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή σε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας με τους αστυνομικούς και τους άνδρες των ΕΚΑΜ.

Το σημείο της συμπλοκής βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Ιωαννίνων, γι' αυτό στην περιοχή, έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος.

Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου.

Aυτοί είναι οι τρεις Αλβανοί δραπέτες που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών στα βουνά της Καστοριάς

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Γράμμο για τον εντοπισμό των δύο κακοποιών που κατάφεραν να διαφύγουν μετά τη συμπλοκή με αστυνομικούς και άνδρες των ΕΚΑΜ σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας, σε ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσής και Πεύκου.
Οι τρεις δραπέτες των αλβανικών φυλακών εξέτιαν ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονίες.
Ειχαν αποδράσει από τη φυλακή Ντρένοβα (170 χλμ. νοτίως των Τιράνων) μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατουμένους τους, οι οποίοι όμως συνελήφθησαν στην Αλβανία.
Το σημείο της συμπλοκής βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Ιωαννίνων, γι' αυτό στην περιοχή, έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος, ενώ ο δραπέτης που συνελήφθη κατά τη συμπλοκή φέρεται να είναι ο εικονιζόμενος Γκεζίμ Τομά.




Συνελήφθη και ο δεύτερος από τους δραπέτες των Αλβανικών φυλακών -Είχε καταφέρει να περάσει τα σύνορα


Στα χέρια της Αστυνομίας είναι και ο δεύτερος από τους Αλβανούς δραπέτες οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα, ο οποίος εντοπίσθηκε και παραδόθηκε.
Ο δραπέτης που συνελήφθη, είναι ο 31χρονος Εντουάρτ Λούλο, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε ισόβια για ληστεία μετά φόνου, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και οπλοκατοχή.
Μετά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς στο Πεύκο Καστοριάς και την σύλληψη του ενός Αλβανού δραπέτη, ο Λούλο δεν κατάφερε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών και εντοπίσθηκε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Πλέον, οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό του τελευταίου από τους τρεις Αλβανούς δραπέτες.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr