Αγαπημένα τα κάστανα! Συμφωνείτε;
Τα κάστανα είναι μια πολύ καλή επιλογή
κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα
φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει ένα υγιές
νευρικό και όχι μόνο σύστημα στο αναππτυσσόμενο έμβρυο!
Σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε λίπος.
Αντίθετα περιέχουν βιταμίνη C και βιταμίνη B που παίζει ρόλο στην καλή
λειτουργία της καρδιάς. Περιέχουν ισχυρές τανίνες, οι οποίες έχει
αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων,
καθώς και ασβέστιο σημαντικό για καλή κατάσταση των οστών και των
δοντιών μας!
Τα κάστανα μπορούμε να τα
καταναλώσουμε με ποικίλους τρόπους… οι πιο δημοφιλέστεροι είναι ψητά ή
βραστά. Χρησιμοποιούνται όμως και για την παρασκευή πολλών γλυκών ή
αλμυρών συνταγών. Μαρμελάδα, κομπόστα, κρέμα κάστανου, πουρές, σαν
γέμιση της γαλοπούλας (ή όποιο άλλο κρέας προτιμάτε) στο
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας και φυσικά τα αγαπημένα μου μαρόν γλασέ!
Οπότε φίλες μου, εγκυμονούσες και μη, ποτέ δεν λέμε όχι σε ζεστά φρεσκοψημένα καστανάκια απευθείας απο την φουφου του καστανά!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα
ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια
διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine! ειμαι μαμα