
Το νησί Gaiola είναι ένα από τα πολλά μικρά νησιά που βρίσκονται στον κόλπο της Νάπολης, στην καρδιά του Gaiola Underwater Park , μιας προστατευόμενης περιοχής περίπου 42 εκταρίων. Το νησί στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο πιο μικρά αλλά πανέμορφα νησάκια.
Ενώ πάνω στο ένα από αυτά υπάρχει μια μοναχική βίλα, στο άλλο δεν υπάρχει τίποτα, είναι εντελώς ακατοίκητο. Μια μικρή και στενή γέφυρα που μοιάζει με τόξο συνδέει τα δύο νησάκια, τα οποία έχουν μόλις λίγα μέτρα απόσταση το ένα από το άλλο.
Το νησί πήρε το όνομά του από τις μικρές σπηλιές που βρίσκονται διάσπαρτες στις ακτές του. Αρχικά ήταν γνωστό ως Euplea, από το όνομα του προστάτη της ναυσιπλοΐας και σε αυτό υπήρχε ένας μικρός ναός αφιερωμένος στην Αφροδίτη.

Η σειρά των θανάτων ξεκίνησε κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης , ένας Ελβετός που ονομάζονταν Hans Braun, βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο καιρό μετά σειρά είχε η γυναίκα του που πνίγηκε στη θάλασσα.

Η μακάβρια λίστα των θυμάτων του νησιού συνεχίστηκε με τον Baron Paul Karl Langheim, ένα Γερμανό βιομήχανο, που αυτοκτόνησε μην αντέχοντας την οικονομική καταστροφή.

Ενός άλλου ιδιοκτήτη, του πολυ-δισεκατομμυριούχου Paul Getty, σχεδόν αμέσως μετά την αγορά του νησιού, κακοποιοί του απήγαγαν τον εγγονό ενώ ο τελευταίος ιδιοκτήτης Gianpasquale Grappone φυλακίστηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία του έπεσε έξω.



