Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ: Η οικογένεια που ζει με 7 τίγρεις!! (φωτο)


oikogeneia-zei-me-7-tigreis

Για κάποιους είναι ένα σενάριο τρόμου. Για τον λάτρη των τίγρεων Ary Borges το να μοιράζεται το σπίτι του με επτά τίγρεις είναι...



 καθημερινότητα την οποία μάλιστα απολαμβάνει.

Όπως λέει, δεν πιστεύει πως είναι επικίνδυνη η συμβίωση με τα μεγάλα αιλουροειδή και πως εφόσον τα αντιμετωπίζει με σεβασμό, εκείνα ανταποκρίνονται.


1

Οι τίγρεις του Ary ζουν μαζί του στο σπίτι, κολυμπούν στην πισίνα του και επιτρέπουν στη μικρή εγγονή του να τις… ιππεύει.

Τώρα, ο Βραζιλιάνος θέλει να φτιάξει ένα οικολογικό πάρκο στο σπίτι του στη Maringa, κοντά στο Σάο Πάολο, για τις «μεγάλες γάτες».

2
3

Ο Borges διέσωσε δύο τίγρεις από τσίρκο πριν από οκτώ χρόνια κι έφτιαξε ένα καταφύγιο στον κήπο του, πριν αρχίσει ένα πρόγραμμα εκτροφής τους.
Αλλά καθώς αυτό συνέβαινε χωρίς άδεια, οι αρχές τον ανάγκασαν να σταματήσει.

«Πρέπει να τους δείχνεις σεβασμό κι αγάπη, αν το κάνεις, αυτό θα σου δώσουν πίσω», δηλώνει ο 43χρονος στη Daily Mail.

4

Οι κόρες του, η 20χρονη Nayara, η 23χρονη Uyara και η 24χρονη Deusanira, βγάζουν τις τίγρεςι βόλτα με λουράκι και τις ταΐζουν απευθείας στο στόμα.Τα αιλουροειδή μπαίνουν μέσα στην κουζίνα την ώρα του φαγητού της οικογένειας και περιφέρονται ελεύθερα στο σπίτι.

Η Uraya, εκπαιδεύτρια σκύλων στο επάγγελμα, είναι χαρούμενη που η κόρη της Rayara βρίσκεται τόσο κοντά σε τίγρεις με τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας.

6

«Στη Rayara αρέσει να παίζει με τις τίγρεις, βλέπει πώς επικοινωνεί μαζί τους ο πατέρας μου και τρελαίνεται», δήλωσε η ίδια. «Αλλά είναι ασφαλές. Ποτέ δεν θα την εξέθετα σε κίνδυνο», προσθέτει, «τις φροντίζουμε από τότε που γεννήθηκαν και τις ταΐζουμε οπότε τα ένστικτά τους είναι εν υπνώσει. Αποτελούν μέρος της οικογένειας, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρίς αυτές».

Η Nayara κολυμπά συχνά με τον τίγρη Tom και σκαρφαλώνει στην πλάτη του ενώ εκείνος διασχίζει τη πισίνα. «Βουτάμε κάθε εβδομάδα για να κρατιέται σε φόρμα. Δεν μπαίνει πλέον στο νερό με κανέναν άλλο, έχει συνδέσει την πισίνα μαζί μου», λέει η ίδια.

7
8

Παρότι δεν είχε καμία εκπαίδευση ή πείρα στην εκτροφή ζώων, ο Borges άρχισε να εκτρέφει τις τίγρεις στο σπίτι του για να διασφαλίσει την επιβίωσή τους, σαν αντίβαρο στον περιορισμό του πληθυσμού τους στη φύση.

Στόχος του ήταν να μπορέσει μια μέρα να επιστρέψει τις τίγρεις στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τώρα στόχος του είναι να φτιάξει ένα οικολογικό πάρκο όπου τα ζώα του θα μπορούν να τρέχουν ελεύθερα.

9

Δεν είναι όμως όλα τα μέλη της οικογένειας χαρούμενα με αυτή την τόσο στενή επαφή ανθρώπων και τίγρεων: ο σύζυγος της Uyara, Rafael, ανησυχεί μήπως συμβεί κάτι κακό στην κόρη του. «Αυτά τα ζώα είναι επικίνδυνα, μπορούν να είναι φονικά. Φοβάμαι πολύ και αποφεύγω όσο μπορώ την επαφή μαζί τους», λέει.

Πηγή: ΔΕΙΤΕ: Η οικογένεια που ζει με 7 τίγρεις ~ Τσεκουρατοι | Tsekouratoi