Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΓΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ!!

  •  
     

    ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό γαβρο
    μισό φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    χυμό απο 1 λεμόνι

    μισο φλιτζ.τσαγιού ούζο
    2 σκελίδες σκόρδο
    ρίγανη, φετες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Καθαρίζω τον γάβρο αφου κόψω το κεφάλι και με τον δείκτη του χεριού τον ανοίγω κατα μήκος και βγάζω τα εντόσθια(σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τον φιλετάρετε ζητήστε το απο τον ψαρά σας). Τα πλένω, τα στραγγίζω καλά και τα αλατοπιπερώνω.. Σε μπόλ ανακατεύω με σύρμα το ελαιόλαδο,τον χυμό λεμονιού,την ρίγανη και το ούζο.Στρώνω τον γάβρο σε ταψι και τον περιχύνω με το μειγμα. Επάνω στρώνω φέτες λεμονιού. Ψήνω στους 180 για 30 λεπτα περίπου..



    Καλή Επιτυχία
    Ελεάννα Βλαχοπούλου