Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το κρουαζιερόπλοιο του Ντίσνεϋ...!!

Το κρουαζιερόπλοιο του ΝτίσνεϋΌταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει μια παλιά παροιμία. Αν την παραφράσουμε λίγο θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως όταν δεν μπορεί ένα παιδί να πάει στη Eurodisney, έρχεται η Eurodisney σ’ αυτό!
Ένα κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Disney Cruise Line με 2.380 επιβάτες έφτασε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στον Πειραιά για να προσφέρει, έστω και για λίγο, χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στη μέση μιας κρουαζιέρας 12 ημερών σε όλη τη Μεσόγειο και ξεκίνησε έξι ημέρες πριν από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το όνομά του είναι Disney Magic, έχει μήκος 264 μέτρα και χωρητικότητα 83.338 τόνους. Ένα πραγματικό μεγαθήριο χαράς, με συνολικά 11 καταστρώματα και πάνω από 1.000 μέλη πληρώματος, τα οποία εξυπηρετούν τους σχεδόν διπλάσιους επιβάτες. Το πλοίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… παράδεισος του παιδιού, αφού σε αυτό υπάρχουν χώροι με παιχνιδότοπους, νεροτσουλήθρες, κινηματογράφοι, παιδικά πάρκα και χώροι ψυχαγωγίας, φυσικά όλοι τους διακοσμημένοι με ζωγραφιές από τους ήρωες του Ντίσνεϋ. Από τα καταστρώματα, μάλιστα, δεν λείπουν οι φιγούρες του Μίκι και του Ντόναλντ, οι οποίοι περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους, παίζουν με τα παιδιά και φωτογραφίζονται μαζί τους.
Το κρουαζιερόπλοιο του ΝτίσνεϋΣε κάθε λιμάνι που σταθμεύει το κρουαζιερόπλοιο γίνεται και μια μικρή παράσταση σε έναν κοντινό χώρο με καλεσμένους ντόπιους μαθητές. Στον Πειραιά επιλέχθηκε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του μεγάρου του ΟΛΠ και μαθητές από τα σχολεία του Πειραιά, οι οποίοι απόλαυσαν τα αστεία και τις σκανταλιές των ηρώων που έχουν συνηθίσει είτε να βλέπουν στην τηλεόραση, είτε να διαβάζουν σε κόμικς.
Οι εκδηλώσεις, βέβαια, γίνονται για να παρακινήσουν όλο και περισσότερους να συμμετάσχουν σε μια επόμενη κρουαζιέρα, έστω κι αν το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι αρκετά τσουχτερό (πλησιάζει τα 2.000 ευρώ ανά άτομο για τη 12ήμερη κρουαζιέρα).

http://www.flowmagazine.gr/