Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σαάτσι: «Παιχνιδιάρικο καβγαδάκι» η σκηνή βίας με την Ναϊτζέλα !

Πηγή: Sunday People

Προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα η αστυνομία στον δισεκατομμυριούχο συλλέκτη σπάνιων έργων τέχνης και πρώην πανίσχυρο διαφημιστή, Τσαρλς Σάατσι, για την επίθεση εις βάρος της συζύγου του, της διάσημης τηλεοπτικής σεφ και συγγραφέα Ναϊτζέλα Λόσον, ύστερα από την δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον απεικονίζουν να την έχει πιάσει από τον λαιμό — γεγονός που προκάλεσε έντονο διάλογο στη Βρετανία σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.


Πηγή: Sunday People
Σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, προειδοποίηση απευθύνεται σε έναν ενήλικα ο οποίος δηλώνει ένοχος για κάποιο παράπτωμα και δεν πρόκειται για κάποια ποινική καταδίκη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο κακού χαρακτήρα στο δικαστήριο σε περίπτωση εκδίκασης άλλου αδικήματος. Ο ύποπτος κινδυνεύει να συλληφθεί και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του αν δεν συμφωνήσει να δεχτεί προειδοποίηση.
Αν και η ίδια η σύζυγος του Σαάτσι δεν προέβη σε κάποια καταγγελία, η αστυνομία ανέκρινε χθες τον πάμπλουτο συλλέκτη έργων τέχνης σχετικά με το συμβάν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου προσήλθε οικειοθελώς.
Αν και αποδέχθηκε το συμβάν, ο Σαάτσι προσπάθησε να το υποβαθμίσει, επιμένοντας ότι οι φωτογραφίες που τον εμφανίζουν να ασκεί βία εις βάρος της γυναίκας του κατά τη διάρκεια διαφωνίας τους έξω από ένα διάσημο εστιατόριο του Λονδίνου δίνουν λανθασμένη εντύπωση για ό,τι πραγματικά συνέβη.
O Τσαρλς Σαάτσι τη στιγμή που φεύγει από το εστιατόριο.
O Τσαρλς Σαάτσι τη στιγμή που φεύγει από το εστιατόριο.

Στα επίμαχα καρέ, ο 70χρονος Σαάτσι απαθανατίζεται να πιάνει από τον λαιμό αρχικά με το ένα και μετά και με τα δύο χέρια του τη Λόσον, με εμφανή διάθεση κακοποίησης. Εικονίζεται επίσης να της πιέζει με βία προς τα πάνω τη μύτη.

Η Ναϊτζέλα Λόσον αφήνει κλαίγοντας την επίμαχη σκηνή.
Η Ναϊτζέλα Λόσον αφήνει κλαίγοντας την επίμαχη σκηνή.
Η Λόσον, 53 ετών, μετά το περιστατικό εμφανίστηκε να φεύγει δακρυσμένη από την επίμαχη σκηνή στο εστιατόριο Scott's Mayfair στο κεντρικό Λονδίνο, όπου το ζευγάρι είχε πάει για να γιορτάσει τα 70ά γενέθλια του Σαάτσι. Ο Σαάτσι αν και αποδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να πιάνει από το λαιμό τη σύζυγό του φαίνονται τρομακτικές, υποστήριξε ότι προσπαθούσε να «δώσει έμφαση στα λεγόμενά του» κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης που είχε το ζευγάρι αναφορικά με τα παιδιά τους. Πρόσθεσε επίσης ότι η γυναίκα του έβαλε τα κλάματα εξαιτίας της διαφωνίας τους και όχι επειδή πονούσε.
«Δεν υπήρξε λαβή, ήταν ένα παιχνιδιάρικο καβγαδάκι. Οι φωτογραφίες είναι απαίσιες αλλά δίνουν μια πολύ πιο δραστική και βίαιη εντύπωση αυτού που έγινε στ' αλήθεια. Μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι το επεισόδιο είχε λήξει».
Η Ναϊτζέλα Λόσον, εξαιρετικά διάσημη στη Μ. Βρετανία λόγω των εκπομπών μαγειρικής και των βιβλίων της έχει εγκαταλείψει το σπίτι όπου έμενε με τον Σαάτσι μαζί με τα παιδιά της, ενώ ο εκπρόσωπό της δεν διευκρίνισε αν προτίθεται να επιστρέψει.