Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πως να υπολογίσετε το κόστος του γάμου σας!!

Λένε, πως τα δύσκολα για ένα ζευγάρι αρχίζουν μετά το γάμο. Παρόλα αυτά ακόμα και κατά τη διαδικασία του γάμου συναντώνται δυσκολίες. Προκύπτουν πολλά απρόβλεπτα έξοδα και παράμετροι
που δεν είχαν ληφθεί υπόψη. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ποιές είναι οι προετοιμασίες του γάμου και το κατά προσέγγιση κόστος τους.
Ανθοστολισμός
Ο γαμπρός περιμένοντας στην εκκλησία, παραδίδει στη νύφη τη νυφική ανθοδέσμη. Η ανθοδέσμη αυτή κοστίζει από 60 ως 80 ευρώ. Γενικότερα ο ανθοστολισμός της εκκλησίας (λαμπάδες στολισμένες, συνθέσεις εσωτερικού διαδρόμου, φαναράκια για εξωτερικό διάδρομο) καθώς και του αμαξιού που θα μεταφέρει τη νύφη στην εκκλησία και το νεόνυμφο ζευγάρι ξεκινούν από 500 ευρώ (για δύο ανθοστήλες, αυτοκίνητο, ανθοδέσμη) . Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τα άνθη που θα επιλέξει το ζευγάρι και το πόσο εντυπωσιακός θέλει να είναι ο γάμος. Συνολικά οι τιμές για ανθοστολισμό κυμαίνονται από 300 έως 1500 ευρώ.
Νυφικό – Γαμπριάτικο Κοστούμι
Ο τόνος του δερματός διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του νυφικού, ακόμα πιο σημαντικό και από το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας. Σε γυναίκες με ψυχρό τόνο δέρματος ταιριάζουν νυφικά σε ψυχρό λευκό, καθαρό λευκό, ασημί λευκό, μπλε του πάγου, παλ ροζ ενώ αντίιθετα γυναίκες με ζεστό τόνο δέρματος σε χρώματα όπως σαμπανί, απαλό ιβουάρ, καμηλό, υποκίτρινο,εκρού, παστέλ ροζ, οποιοδήποτε από τα φυσικά γήινα χρώματα με χρυσαφένιες ημιδιαφάνιες, χάλκινο και άλλα. Το κόστος των νυφικών αλλάζει ανάλογα με τις προθέσεις της νύφης. Αν υπάρχει σκοπός για ενοικίαση, θα πρέπει να υπολογίζετε από 650 μέχρι 1.300 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τα 1.300 και φτάνουν μέχρι τα 6.500 ευρώ. Η εξόφληση γίνεται με την παράδοση, συνήθως όμως αφήνουμε μια προκαταβολή έναντι.
Όσον αφορά στο γαμπρό τα πράγματα είναι σχετικά πιο απλά. Αν παντρεύεστε άνοιξη ή καλοκαίρι στα γαμπριατικα κουστουμια επιλέξτε πιο ελαφρά υφάσματα όπως το λινό, αν παντρεύεστε πρωινή ώρα θα πρέπει να βάλετε πιο ανοιχτά χρώματα ενώ το βράδι για γαμπριατικο κουστουμι προτείνονται το μαύρο και το σκούρο μπλε. Το πουκάμισο είναι πάντα μονόχρωμο σε ανοικτό χρωματισμό και απαραίτητα σε ταιριαστά χρώματα με την γραβάτα την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με παπιγιόν ή φουλάρι, τα παπούτσια που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν ίδιο χρώμα με το κοστουμι. Η γαμπριάτικη εμφάνισή θα πρέπει να συμβαδίζει αρμονικά με το νυφικό της συντρόφου. Οι τιμές για γαμπριάτικο κοστούμι ξεκινούν από τα 250 ευρώ.
Προσκλητήρια
Στα προσκλητήρια δίνεται αρκετά μεγάλη έμφαση συνήθως καθώς τα βλέπουν όλοι οι καλεσμένοι είτε έρθουν τελικά στο γάμο είτε όχι. Για το λόγο αυτό όλοι θέλουν ένα αρκετά όμορφο και εντυπωσιακό προσκλητήριο. Ανάλογα με την ποιότητα του χαρτιού και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα προσκλητήρια (κορδέλες, στολίδια, δαντέλα κ.α.), κυμαίνονται και οι τιμές τους. Μπορούμε να βρούμε προσκλητήρια από 0,80 σεντ ανά προσκλητήριο όμως οι τιμές μπορεί να φτάσουν και στα 5 ευρώ.
Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε και μόνοι σας τα προσκλητήρια για το γάμο. Αυτό που χρειάζεται είναι η αγορά ενός καλού ποιοτικά χαρτιού και ένας συμβατικός εκτυπωτής γραφείου. Μπορείτε να επιλέξετε το γραφικό και τη γραμματοσειρά μόνοι σας ή να πάρετε ιδέες από το διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε τον γάμο σας ακόμα πιο μοναδικό.
Μπομπονιέρες
Από την άλλη, οι μπομπονιέρες είναι αυτές που πολλοί έχουν να θυμούνται από έναν γάμο και συνήθως τις κρατούν για αναμνηστικό. Περιέχουν συνήθως επτά κουφέτα αμυγδάλου ή γεμιστά με γεύσεις (καρύδα,φράουλα,σοκολάτα κ.α.). Τα κύρια είδη σε μπομπονιέρες είναι φάκελοι , μαντήλια, πουγκιά και σούρες  Οι πιο απλές μπομπονιέρες κοστίζουν από 0,70 σέντ και όσο περισσότερα χαρακτηριστικά έχουν ή είναι κατασκευασμένες από καλύτερα και πρωτότυπα υλικά μπορεί να φτάσουν και στα 4-5 ευρώ ανά μπομπονιέρα.
Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και τις μπομπονιέρες του γάμου σας. Πρόκειται για πολύ πιο οικονομική λύση. Μπορείτε να αγοράσετε από παντοπωλεία ή καταστήματα με είδη χειροτεχνίας τούλια, μεταξωτές οργάντζες, πρωτότυπα κουτάκια και πολύχρωμα πουγκιά  για τη βάση της μπομπονιέρας. Μπορείτε αυτά να τα συνδυάσετε σε ο,τι χρώμα θέλετε με κορδέλες ή κορδόνια επιλογής σας και με όποιο διακοσμητικό εσείς επιθυμείτε (swarovski, μεταλλικά, ξύλινα, plexi glass, ακρυλικά, λουλούδια  και πολλά ακόμα σχέδια)
Χτένισμα-μακιγιάζ
Τα νυφικά χτενίσματα συνήθως απαιτούν πολλές πρόβες και δοκιμές. Η νύφη όπως είναι φυσιολογικό θέλει να είναι αψεγάδιαστη για τη σημαντικότερη μέρα της ζωής της. Για το λόγο αυτό απαιτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα μαλλιά της. Οι τιμές προκύπτουν έπειτα από συνενόηση με το κάθε κομμωτήριο για τα δοκιμαστικά χτενίσματα και το χτένισμα καθ’ αυτό του γάμου. Ένας μέσος όρος τιμών για τα κομμωτήρια είναι κοντά στα 300 ευρώ.
Για τη μέρα αυτή οι νύφες εκτός από το κομμωτήριο επισκέπτονται και αισθητικό για το «γαμήλιο μακιγιάζ». Οι τιμές εδώ κυμαίνονται κοντά στα 150 ευρώ.
Δεξίωση
Για τη δεξίωση μετά το μυστήριο υπάρχουν επιλογές για κάθε βαλάντιο. Μπορείτε να κλείσετε το χώρο ενός συνοικιακού μαγαζιού με λίγα χρήματα ή μια αίθουσα δεξιώσεων με ζωντανή μουσική. Από την άλλη εάν επιθυμείτε κάτι πιο εντυπωσιακό προσφέρονται χώροι όπως τα κτήματα Νάσιουτζικ, Κλεοπάτρα και Villa Vista. Κατά προσέγγιση μια τέτοια αίθουσα εκδήλωσης για κάθε 100 άτομα, με το μενού κοστίζει 4.000 ευρώ και για τη μουσική ένας DJ στα 400 ευρώ ή ορχήστρα 1.000 ευρώ.
Φωτογραφίες και βίντεο
Η βιντεοσκόπηση του γάμου και η φωτογράφηση του νεόνυμφου ζευγαριού είναι αυτά που σφραγίζουν το γεγονός και μένουν για πάντα παρακαταθήκη για το ζευγάρι και τους κοντινούς συγγενείς. Συνολικά το κόστος για τις φωτογραφίες του γάμου και το βίντεο με το κατάλληλο μοντάζ  και γραφικά ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 1.200 ευρώ. Ωστόσο υπάρχουν διάφορα πακέτα τιμών από τα στούντιο φωτογραφήσεων ανάλογα με τις παροχές τους. Για παράδειγμα ένα ενδεικτικό πακέτο περιλαμβάνει: ψηφιακή φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση στην εκκλησία, δειγματολόγιο σε dossier, άλμπουμ δερμάτινο 50φυλλο με κορνίζα,  90 φωτογραφίες 15Χ21cm από τις οποίες οι 4 ασπρόμαυρες, 4 φωτογραφίες 20Χ30 cm ασπρόμαυρες, 2 φωτογραφίες 20Χ30cm ψηφιακά επεξεργασμένες και 1 DVD με εξώφυλλο και τίτλους πλήρως μονταρισμένο. Για αυτό το πακέτο το κόστος είναι στα 500 ευρώ.  Δώστε βάση πριν επιλέξετε το στούντιο στην εμπειρία των φωτογράφων και τη σχέση ποιότητας-τιμής.
Έξοδα κουμπάρων
Ο κουμπάρος στο γάμο απολαμβάνει τιμές και δικαιώματα και οφείλει να βοηθά το ζευγάρι σε κάθε του βήμα, αλλά κυρίως, έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την οργάνωση του γάμου. Αυτές είναι τα Στέφανα και ο δίσκος με το ποτήρι, την καράφα για το κρασί και τα κουφέτα που αποτελούν μέρος του μυστηρίου και είναι από τα κυριότερα σύμβολα του γάμου. Όσον αφορά στα στέφανα υπάρχει ποικιλία, από απλά σχέδια έως προσελάνινα, ασημένια και στέφανα με πολύτιμους λίθους. Για το λόγο αυτό οι τιμές ξεκινούν από 40 και φτάνουν τα 250 ευρώ. Ο δίσκος με όλο το σετ του γάμου ανάλογα το υλικό των ποτηριών και του μπουκαλιού (π.χ. κρύσταλλο) και τα επιπλέον χαρακτηριστικά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 500 ευρώ. Αυτά τα κάνει πάντα ο κουμπάρος. Ορισμένες φορές βέβαια συμμετέχει ή αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον στολισμό του ναού καθώς και τα όποια έξοδα της εκκλησίας χρειαστούν.
Γαμήλιο ταξίδι
Το γαμήλιο ταξίδι είναι μια απόφαση που την παίρνει από κοινού το ζευγάρι για τον προορισμό. Τις περισσότερες φορές οι νεόνυμφοι επιλέγουν ή κάποιο νησί ή κάποιο κοντινό σε απόσταση μέρος στο εξωτερικό για να κάνουν το ταξίδι του μέλητος. Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόστος ποικίλει ανάλογα με τον προορισμό και τις υπηρεσίες που θα επιλέξει το ζευγάρι όμως συνολικά δεν ξεπερνά τα 2500 ευρώ και για τα δύο άτομα. Ορισμένοι όμως είναι αυτοί που προτιμούν να κάνουν το ταξίδι αυτό σε εξωτικούς προορισμούς όπως το Μπαλί, η Κούβα, η Τζαμάικα και άλλες περιοχές με το κόστος να φτάνει έως και 1600 ευρώ ανά άτομο.
Ενδεικτικά ορισμένες επιχειρήσεις που μπορεί να σας χρειαστούν...

"FineArtWeddings"
Δύο νέα παιδιά με μεταπτυχιακά στην φωτογραφία και το video production, ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Αναστάσης Πρωτόπαπας δίνουν μια φρέσκια ματιά στην δουλειά τους. Με 8ετή πείρα και οι δύο σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών αλλά και διδάσκοντας σε Αθήνα και Κόρινθο. Πιστεύουν ότι το μυστικό των καλών φωτογραφιών είναι απλό. Πετυχαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι που φωτογραφίζουν νιώθουν άνετα. Το πάθος και η ειδικότητα τους είναι να φωτογραφίζουν ανθρώπους.
Για εκείνους είναι σημαντικό το τι χρειάζεται ο πελάτης από την φωτογράφηση ώστε να είναι ευχαριστημένος για τις φωτογραφίες που πιάνουν στα χέρια τους και εκείνοι περήφανοι για την δουλειά τους.
Τηλ. 6934757880, 2110137719, www.fineartweddings.gr
"Νεραϊδόσκονη"
...Με λίγη Νεραϊδόσκονη όλα φαίνονται πιο μαγικά... και με λίγη τύχη , ίσως δείτε μια νεράιδα να χορεύει όταν έχει πανσέληνο ακολουθώντας το ασημένιο φως της Νεραϊδοχώρας. Αυτό ακριβώς θέλουν και οι συντελεστές της «Νεραϊδόσκονης». Με τη βοήθεια των παραμυθιών να κάνουν το γάμο σας και τη βάπτιση του παιδιού σας ξεχωριστή, ιδιαίτερη και μοναδική. Είναι δίπλα σας για να σχεδιάσετε παρέα χειροποίητες μπομπονιέρες, προσκλητήρια, κουτιά, λαμπάδες και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Σας περιμένουν λοιπόν να ταξιδέψετε μαζί στο πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής σας! Τηλ 2752111677, 6973664414, www.neraidoskoni.com
"Sweet Invitation" by Copy Graph Solution
Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, οι πελάτες ζητούν να υπάρξει σκηνοθεσία στο όνειρο τους σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή! Στη Sweet Ιnvitation by Copy Graph Solution, το καταφέρνουν! Η ποιότητα, η φινέτσα και το γούστο παντρεύονται στις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς! Οι απεριόριστες επιλογές προσκλητηρίων και τα χειροποίητα σχέδια που θα βρείτε αποκλειστικά στο κατάστημα της είναι αυτά που θα ομορφύνουν τη σημαντική μέρα του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας! Αχαρνών 187, Αθήνα (Στάση Μετρό Πλ. Αττικής), Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8662229, www.copygraphs.gr
"Il Sorriso"
Με φαντασία και μεράκι οι συντελεστές του Il Sorriso δημιούργησαν για σας πρωτότυπα χειροποίητα αντικείμενα για να σας συνοδεύσουν στις προσωπικές σας στιγμές. Οργανώνουν μαζί σας τον γάμο, την βάπτιση ή το party του μικρού παιδιού σας, με γνώμονα την ποιότητα των υλικών τους σε συνδυασμό με την καλή τιμή. Επικοινωνήστε μαζί τους για να συζητήσετε τις ιδέες σας και να σας προτείνουν τις δικές τους. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας πραγματοποιούν δειγματισμό στο χώρο σας κατόπιν ραντεβού. Τηλ. 22960 64588 & 6982579170,  www.ilsorriso.gr
"Montaz Productions"
Έχετε σκεφτεί την ημέρα του γάμου σας, σαν την ομορφότερη της ζωής σας. Ποιόν θα εμπιστευθείτε να κρατήσει για πάντα ζωντανές τις ωραιότερες στιγμές σας; Η Montaz Productions exclusive wedding photography, ασχολείται αποκλειστικά με φωτογραφία γάμου και βιντεοσκόπηση. Η διαρκής παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις γάμου, η συνεχής επιμόρφωση με σεμινάρια και η καλλιτεχνική ματια που ξεφεύγει απο τις κλασικές βαρετές φωτογραφίες, εγγυώνται το τελειότερο αποτέλεσμα. Εσείς, η νυφούλα, πριγκήπισσα στο δικό σας παραμύθι, που παντρεύεται τον πρίγκηπα της, θα έχετε τις ομορφότερες φωτογραφίες, απο τους καλύτερους στην φωτογράφηση Γάμου. Α) Λ. Μεσογείων 256, Χολαργός, Β) Λ. Βάρης Κορωπίου 176, Βάρη, Τηλ. κέντρο 210 6015330, www.montaz.gr
"Gamos Portal"
Το www.Gamos-Portal.gr είναι ένας πλήρης και αξιόπιστος οδηγός αγοράς για το γάμο και τη βάπτιση. Μέσα από τις σελίδες του, με πολύ λίγα και ξεκάθαρα βήματα, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιχειρήσεων, που καλύπτουν όλο το εύρος των προϊόντων και υπηρεσιών, σχετικά με το γάμο, τη δεξίωση, την ομορφιά, τη βάπτιση και το σπίτι. Από νυφικά και μπομπονιέρες, μέχρι κτήματα, catering και αίθουσες δεξιώσεων και από φωτογράφους και spa, μέχρι διακοσμητές και wedding planners, οι κορυφαίες επιχειρήσεις βρίσκονται 1 κλικ μακριά. Ταυτόχρονα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε προνομιακές εκπτώσεις, προσφορές και δώρα, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά για τα μέλη του Gamos Portal.
"Perfect Moments"
Η εταιρεία Perfect Moments δημιουργεί για εσάς… πρωτότυπα και μοντέρνα προσκλητήρια, βιβλία ευχών και ευχετήριες κάρτες. Στο site της θα βρείτε προτάσεις για το γάμο και τη βάπτιση για να πρωτοτυπήσετε στις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας. Επισκεφθείτε το κατάστημά της Perfect Moments ή επικοινωνήστε μαζί τους και αυτοί θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ή να δημιουργήσετε το προσκλητήριο που σας ταιριάζει… Κράτητος 15, Ν. Σμύρνη / Τ: 213 0143541 Κ: 6944 788 307, www.perfectmoments.gr