Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μαγική η μαγειρική σόδα...6 τρόποι για να την χρησιμοποιήσεις!

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια για την καθαρισμό των δοντιών αλλά και για πολλά άλλα πράγματα. Παρόλο που σήμερα έχουμε πολλές επιλογές, η μαγειρική σόδα εξακολουθεί να έχει αρκετές χρήσεις που δεν μπορείς να φανταστείς. Δες ποιες είναι αυτές..


1. Λαμπερά μαλλιά: Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πιο λαμπερά και πιο απαλά τα μαλλιά σου.

2. Χέρια: Για να διώξεις τη μυρωδιά από ψάρι, κρεμμύδι ή σκόρδο από τα χέρια σου βάλε τρία μέρη σόδα και ένα μέρος νερό. Τρίψε για λίγο τα χέρια σου και ξέπλυνέ τα.

3. Αγκώνες: Τρίψε λίγη μαγειρική σόδα στους αγκώνες σου και θα γίνουν αμέσως πολύ απαλοί.

4. Πόδια: Βύθισε τα κουρασμένα σου πόδια για δέκα λεπτά σε μία λεκανίτσα με ζεστό νερό και τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

5. Νύχια: Για να καθαρίσεις τα νύχια των χεριών και των ποδιών σου τρίψτα με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο σε μαγειρική σόδα. Αυτή θα μαλακώσει αμέσως και τα πετσάκια.

6. Αναπνοή: Για δροσερή αναπνοή βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και μισό ποτήρι νερό στο στόμα σου και άφησέ το για λίγο. Ξέπλυνε το στόμα σου.

faysbook.gr