ΥΛΙΚΑ
2 κουταλάκια μαγιά ξερή
1/4 κούπας νερό ζεστό
1/2 κούπας γάλα
3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου ) χτυπημένα
4 κούπες αλεύρι( ισως και περισσοτερο) για τσουρέκια
3/4 κούπας ζάχαρη
1 μισο κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιες βούτυρο
1 κουταλάκι με μείγμα για τσουρέκια( μαστίχα, κακουλέ, μαχλέπι)
1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό για επάλειψη
λίγες σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και την αφήνουμε να αφρίσει.Προσθέτω το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Σε μπόλ ανακατεύω 4 κούπες αλεύρι, την ζάχαρη, το αλατι και το μείγμα μπαχαρικών και το χτυπάω με το βούτυρο ώσπου να γίνει τρίμματα. Προσθέτω το μείγμα την μαγιάς και ζυμώνω με τα χέρια( είτε με μίξερ) μέχρι να γίνει μια μπάλα( εδώ προσθέτω όσο αλεύρι χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια). Μεταφέρω την ζύμη μου σε λαδωμένο μπολ και την αφήνω να διπλασιάσει τον όγκο της για 3 ώρες περίπου.
Ξεφουσκώνω την ζύμη και την χωρίζω σε 12 μπαλάκια, όσα και τα αρκουδάκια που θα φτιάξω. Κόβω ένα μπαλάκι σαν αυγό για το σώμα, ένα μικρότερο για κεφάλι και μερικά για πόδια, χέρια, αυτάκια και μύτη. Τα στρώνω σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί και τα αφηνω 30 λεπτά να ξεκουραστούν καλυμμένα με πετσέτα. Τα ψήνω στους 180 για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δια χειρός Ελεάννας Βλαχοπούλου!