Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΥΡΚΑΓΙΑ στο Πεύκο Καστοριάς - Καίγονται δεκάδες στρέμματα δάσους

dasos-fotia

ΞΕΡΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΔΥΣΧΑΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ








Πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι στον Πεύκο Καστοριάς στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Παναγιάς. Η φωτιά έχει καταστρέψει ήδη πάνω από 50 στρέμματα δάσους. η πυροσβεστική υπηρεσία Καστοριάς παρούσα με 3 οχήματα και 9 πυροσβέστες.
Στο σημείο υπάρχουν πολλοί ξεροί κορμοί που έχουν αφήσει λαθρουλοτόμοι και μαζί με τις εκρήξεις βλημάτων και πυρομαχικών που υφίστανται στην περιοχή από τον εμφύλιο,  κάνουν το έργο των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολο.
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με λεγόμενα ειδικού αναμένεται ύφεση όσο θα νυχτώνει λόγω της υγρασίας που απλώνεται αργά.


http://oladeka.com/

 
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ – ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ
ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΔΑΣΟΣ - 21 ΑΤΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ - ΚΟΝΤΡΑ ΓΚΕΤΣΙΟΥ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ – ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ
2 Σεπτεμβρίου 2015 Mr. Blog Featured,Καστοριά
5 Οχήματα και 21 υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς καθώς και του κλιμακίου Νεστορίου με τη συνδρομή 9 πεζοπόρων από την Κοζάνη συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της έρπουσας φωτιάς που ξέσπασε χθές στον Πεύκο Καστοριάς. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πεσμένους ξερούς κορμούς χωρίς να απειλούνται άμεσα δέντρα και δάσος. Την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της πυροσβεστικής Καστοριάς κ. Τσαλίκης που βρίσκεται επι τόπου.

Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του δημάρχου Νεστορίου κ.Π.Γκέτσιου ο οποίος τα έβαλε με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας επειδή όπως δήλωσε δεν τον ενημέρωσαν…