Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πως θα είναι ο καιρός το Φθινόπωρο στην Ελλάδα σύμφωνα με to accuweather



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βγήκε η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για το φετινό Φθινόπωρο σε Ευρώπη και Ελλάδα από τους Αμερικάνους του γνωστού site
accuweather.com το οποίο δίνει μια τάση για το πως θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές τους 3 μήνες του Φθινοπώρου.

Προς τα τέλη του Φθινοπώρου βγαίνει και η εκτίμηση για τον φετινό χειμώνα 2015-2016.

Με μια πρώτη ματιά βάση του χάρτη που έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο φαίνεται οτι Ιταλία και Ελλάδα θα έχουν αρκετό νερό το Φθινόπωρο με πολλές βροχές και καταιγίδες με ένταση και διάρκεια. Μια ζωνική κυκλοφορία με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά και την Ιταλία προς την χώρα μας μέχρι και την Κύπρο.

Προφανώς την μερίδα του λέοντος αυτήν την εποχή την έχει η δυτική Ελλάδα καθώς είναι οι περιοχές που δέχονται παραδοσικά το Φθινόπωρο μεγάλα ποσοστά βροχής ,οπότε σε μια τέτοια κυκλοφορία στην διάταξη των συστημάτων θα ευνοηθούν αρκετά από τις βροχοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη την κεντρική αλλά και τα Βαλκάνια μέχρ και την Ρωσία φαίνονται λιγότερες βροχές,πιο ήπιες θερμοκρασίες με θερμά επεισόδια και γενικά ανομβρία. Όσον αφορά την Αγγλία και την βορειοδυτική Ευρώπη διαφαίνεται οτι και εκεί θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες αλλά προς το τέλος του Φθινοπώρου. Τέλος στην Ιβηρική Χερσόνησο φαίνεται ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες.



Πηγή: weather-in-greece.gr