Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Eντοπίστηκε ο φίλος μας από την Κίνα και του παραδώθηκε η ψηφιακή του μηχανή!! (φωτογραφίες)

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο φίλος μας από την Κίνα εντοπίστηκε!

Πιο συγκεκριμένα: μετά από αναζητήσεις 8 και πλέον ωρών κατέστη δυνατόν να τον εντοπίσω προσωπικά στον γύρο της λίμνης. Αφού λοιπόν έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις μεταξύ μας, τον ενημέρωσα για το γεγονός της αναζήτησής του ώστε να του παραδοθεί η φωτογραφική του μηχανή που είχε χάσει προ ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.
Ο φίλος μας SiuMing Cho στη συζήτηση που είχαμε, μου είπε πως ξεκίνησε πριν από 11 μήνες με το ποδήλατό του, να γνωρίσει τον κόσμο, διαθέτοντας 2 ευρό την ημέρα ως προϋπολογισμό.
Αφετηρία του σ' αυτό το μεγάλο ταξίδι, ήταν το Χονγκ Κονγκ. Μετά από εκεί πέρασε αρκετές χώρες κ διάφορα μέρη όπως Κίνα, Θιβέτ, Μογγολία, Αφγανιστάν, Ιράν, Τουρκία, Ελλάδα και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.



Η κάμερά του δυστυχώς έχει καταστραφεί (πιθανότατα την πάτησε κάποιο αυτοκίνητο) αλλά το παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι η κάρτα μνήμης είναι άθικτη και έχει διασωθεί όλο το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό που μαζεύει ο φίλος μας εδώ και 11 μήνες τώρα.
Συνεχίζει λοιπόν το ταξίδι του με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες που βοήθησαν να μην πάει χαμένη η ψηφιακή αποτύπωση αυτού του υπέροχου ταξιδιού του.
Κατά τις 15:00 η ώρα λοιπόν και αφού τα είπαμε, με ευχαρίστησε και αποχωριστήκαμε λέγοντάς μου πως θα ξεκινήσει για Αλβανία περί τις 16:00.
Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα από τον ίδιο μετά από λίγη ώρα:
<"Hi george, thank you so much! I am really grateful what you have done for me. Searching me for all day and help until i got the camera and food! That mean a lot to me! Thanks! I am now going to move on to albania. Wish you all the best! Cheers!">
Αυτή τη στιγμή ο φίλος μας βρίσκεται στην Αλβανία και θα συνεχίσει απ΄ ότι γνωρίζω το ταξίδι του για Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και θα ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όπως υπολογίζει, στην Μόσχα.


Φαντάζεστε το μέγεθος των εμπειριών που συλλέγει???
Εγώ από μεριάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με βοήθησαν να τον εντοπίσω (ιδιαίτερα τα παιδιά από Καβάλα) παρέχοντάς μου από εχθές το βράδυ, σημαντικές πληροφορίες.
Εύχομαι στον καινούριο φίλο μου καλό ταξίδι γεμάτο όμορφες εμπειρίες!!!

φωτογραφίες-κείμενο : Γιώργος Πισμίρης