Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το πιο ανατριχιαστικό 'νοσοκομείο' για κούκλες στον πλανήτη


Και όμως, υπάρχει "νοσοκομείο" για κούκλες και λούτρινα αρκουδάκια στην Αυστραλία. Και μετρά εκατό χρόνια ζωής. Δείτε τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες (Pics)
Επικεφαλής της πρωτότυπης επιχείρησης είναι ο 67χρονος Τζέοφ Τσάπμαν, ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον πατέρα του και στόχος του, είναι να επισκευάζει τις "σπασμένες" και φθαρμένες κούκλες που έρχονται στα χέρια του.
Το περίεργο "νοσοκομείο" πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας και μέσα σε όλα αυτά τα έτη, έχει δώσει νέα ζωή σε εκατομμύρια κούκλες, αρκουδάκια, αλογάκια, κούνιες και παιχνίδια με ρόδες.
Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η δουλειά αυξήθηκε, καθώς εξαιτίας των περιορισμών στις εισαγωγές, οι γονείς δεν μπορούσαν να αγοράσουν στα παιδιά τους νέα παιχνίδια και έπρεπε να επιδιορθώνουν τα παλιά.
Σήμερα, 12 άτομα εργάζονται στην επιχείρηση και περίπου 200 παιχνίδια φτάνουν για επιδιόρθωση κάθε μήνα.
Ο επικεφαλής του "Australia’s Doll Hospital", αναφέρει πως το πιο συχνό και δύσκολο πρόβλημα είναι τα μάτια και τα μαλλιά της κούκλας.
Σε παλαιότερη συνέντευξη του μάλιστα, είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη χαρά του είναι όταν βλέπει την ικανοποίηση των ανθρώπων που βλέπουν τα παιδικά τους παιχνίδια να επιστρέφουν στα χέρια τους σαν καινούργια.
"Πολλά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούν γιατροί στα χειρουργεία στους ασθενείς τους", δήλωσε επίσης.
Και η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφίες, είναι ομολογουμένως ανατριχιαστικές.