Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

O όμιλος Μασούτης εξαγόρασε μεγάλη αλυσίδα Super Market της Καστοριάς;;;




Οχι μία αλλά δύο εξαγορές έχει κλείσει σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Μασούτη, που κατά γενική ομολογία κρατά τα σκήπτρα στη
Βόρεια Ελλάδα ελέγχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.


Αν και ο όμιλος τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Νότιο Ελλάδα, οι εξαγορές έγιναν Βόρεια και συγκεκριμένα στους νομούς Δράμας και Καστοριάς, ενώ αν ευσταθούν οι ανεπιβεβαίωτες πηγές θα ανακοινωθούν πριν από τα τέλη του έτους (τα ονόματα των εξαγορών αν και τα γνωρίζουμε για δεοντολογικούς λόγους δεν μπορούμε να τα αποκαλύψουμε αναμένοντας τις σχετικές ανακοινώσεις από την εταιρεία). Πηγές της αγοράς τονίζουν ότι ο όμιλος μέσω των νέων του αποκτημάτων θα προστέσει στο δίκτυό του πάνω από 50 νέα καταστήματα (συνολικά), ενώ από πλευράς τζίρου θα προστεθούν έσοδα πάνω από 110 εκατ. ευρώ συνολικά.
Εντωμεταξύ, η διείσδυση Μασούτη και στο κλεινόν άστυ είναι πλέον θέμα χρόνου, μετά και από την είσοδό του στην Εύβοια με τρία σημεία πώλησης στην Χαλκίδα και ένα στο Αλιβέρι. Οι πληροφορίες είναι ότι στο στόχαστρο του ομίλου είναι σε επόμενο στάδιο η Θήβα και η Λαμία, όπου ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλων χώρων.
Παρά την κρίση και την μειωμένη καταναλωτική ζήτηση ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει τα θεμελιώδη του τα τελευταία χρόνια, όπως επιβεβαιώνουν και οι ισολογισμοί του, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2014 δίνουν οριακές αυξήσεις. Ετσι στα τέλη του 2013 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα
738 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 17 εκατ. ευρώ έναντι 15,2 εκατ. ευρώ το 2012. Για το 2014 η διοίκηση προβλέπει πωλήσεις 761 εκατ. ευρώ, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα για νέα καταστήματα, ανακαινίσεις και εξαγορές θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

O πωλητής που έγινε επιχειρηματίας
Σε ηλικία 20 ετών ο κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαθίσταται στη συμπρωτεύουσα και εργάζεται ως πωλητής.Το 1969 αρχίζει να δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο και το 1976 δημιουργεί το πρώτο σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη στην οδό Κ. Κρυστάλλη.
Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.
Με 253 καταστήματα, 234 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους.


Δέσποινα Καραγιαννοπούλου / 
reporter.gr
από svouranews.blogspot.com