Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσωπα της πόλης - "Μαρία Παπαϊωάννου"







To deskastoria.gr σας παρουσιάζει την ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ.






Η Μαρία γεννήθηκε τον Νοέμβριο 1970 στην Καστοριά. Έχει τρία παιδιά.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Άργους Ορεστικού.
 





 
Σπουδές στο Anatolia College στον κλάδο Liberal Arts και στο IAS College Θεσσαλονίκης.
Εργασία σε ιδιόκτητο φροντιστήριο ξένων γλωσσών καθώς και στο ΕΛΚΕΔΙΜ του κ. Χάτσιου διδάσκοντας αγγλικά στο πρόγραμμα Equal Society.
Στην εργασιακή εμπειρία της περιλαμβάνεται και διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Ι.Ε.Κ. ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ «ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ»- κατά τα έτη 2005- 2007.




 
Διανύει δεύτερη θητεία Εκπροσώπου του τόπου καταγωγής της, του Τ.Δ Λάγκας με την εκλογή της το 2011 και την επανεκλογή της το 2014 στο Δήμο Άργους Ορεστικού με το συνδυασμό του κ. Κεπαπτσόγλου.
Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και συμμετέχει ενεργά απέναντι σε κάθε είδους βία ενάντιά τους.








Αγαπά να ταξιδεύει και ν’ αποκομίζει  όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις για τον κόσμο γύρω της.
Ιδιαίτερη αδυναμία έχει στη λαογραφία του τόπου της και στην καταγραφή για την επιβίωση  της παράδοσης του λαού μας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ BLOG: hlaggamou.blogspot.gr (Η Λάγκα μoυ) λαογραφικού περιεχομένου για τον τόπο καταγωγής της.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ BLOG: http: masasoura.blogspot.gr αγαπημένη της συνήθεια η μαγειρική- ζαχαροπλαστική.




 


Έχει λάβει μέρος σε έκθεση ζωγραφικής προσκεκλημένη του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα την παραδοσιακή Καστοριά το 2009 στο Μέγαρο Μπίλλη με το Σύλλογο «ΦΙΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» του οποίου και είναι γραμματέας τα τελευταία 5 χρόνια.



 



Τα σχέδιά της προσανατολίζονται στη στέγαση της παράδοσης της Λάγκας και στην έκδοση μιας μεγάλης έρευνας για την παράδοση και τα παλαιά ήθη και έθιμα αυτής.
Έχει συλλάβει  και θεσπίσει τη Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας, με απώτερο σκοπό οι πολίτες της Καστοριάς και ιδιαίτερα οι νέοι να συναντήσουν και να γνωρίσουν τη σημαντική αυτήν τροφή του λαού μας και τους τρόπους παρασκευής της.
Βρίσκεται σε φάση έκδοσης του βιβλίου της πάνω στην αγγλική γραμματική. Κι έπεται συνέχεια…





*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...
Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.